background img
banner
banner

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Αθώοι στα «αγροτοδικεία»… πλώρη για Λάρισα

«Αποσκευές» με τα αιτήματα των αγροτών της Αιγιάλειας για τη Λάρισα ετοιμάζουν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που θα συμμετάσχουν στην μεθαυριανή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Χθες πάντως, αθωώθηκαν… πανηγυρικά σε ένα ακόμη αγροτοδικείο, αυτή τη φορά για τη συμμετοχή στα μπλόκα του 2017…

Το τελευταίο διάστημα, ο Σύλλογος πραγματοποιεί περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις σε χωριά. Την περασμένη Τετάρτη 4 Δεκέμβρη προχώρησε σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Αχαΐας, ενώ συμμετείχε και σε συλλαλητήριο στην Πάτρα για την κοινωνική ασφάλιση. Την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης των αγροτών που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών για τα μπλόκα του 2017. Στο… σκαμνί κάθισαν τρία μέλη του Αγροτικού Συλλόγου ενώ κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν και τρεις άλλοι πολίτες οι οποίοι, προφανώς, βρέθηκαν στο σημείο για άλλο λόγο ή εκλήθησαν κατά λάθος… Η έδρα πάντως έκρινε πως όλοι είναι αθώοι και πως δεν απέκλεισαν την κυκλοφορία. Αυτό ήταν και το επιχείρημα των τριών κατηγορουμένων, ότι αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο για να ενημερώσουν τους διερχόμενους για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος τους και δεν απέκλεισαν τον δρόμο.

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Δεν αποκλείεται να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις ή και αποκλεισμοί υπηρεσιών και δρόμων, καθώς τα περιθώρια στενεύουν για τον αγροτικό κόσμο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα μεταφέρουν

Τα αιτήματα που οι αγρότες της Αιγιάλειας θα μεταφέρουν στην πανελλαδική σύσκεψη, είναι: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα μας τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα αγροτικά μας μηχανήματα και οχήματα, ώστε να επιτευχθεί ορισμένη μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο εισόδημα για όλους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. ΕΛΓΑ 100% κρατικός, με πλήρη προστασία της παραγωγής, με αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού και του χαρακτήρα του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές, επιδρομές άγριων ζώων και νόσους. Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Όχι στα νέα αντιδραστικά σχέδια εξωραϊσμού και αποδοχής της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει, πάλη για την ανατροπή της. Ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη “Γαία Επιχειρείν’’. Ακόμη, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών Υγείας και μείωση των εισφορών κλάδου σύνταξης, αποσύνδεσή τους από το κατώτερο μεροκάματο του εργάτη. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ καθαρά. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων στην ύπαιθρο απέναντι στην εγκατάλειψη και υποστελέχωσή τους. Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα “αγροτοδικεία”. Να ανακληθεί η απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών και το πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ με αύξηση τιμολογίων. Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για άρδευση. Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας από αποκλειστικά δημόσιο φορέα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr