background img
banner
banner

Αντιδράσεις για τον στολισμό της πλατείας

“ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ Ή Η ΦΑΤΝΗ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Ο πρωτότυπος για τα τοπικά δεδομένα στολισμός της πλατείας Αγίας Λαύρας ξένισε ορισμένους πολίτες που εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους γιατί δεν εμπεριέχει – όπως τονίζουν – κάποιο σύμβολο του χριστιανισμού και δεν απεικονίζει την γέννηση του Ιησού Χριστού. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν πως φέτος δεν στολίστηκε δέντρο ή φάτνη στο πλαίσιο της… αποχριστιανοποίησης της χώρας. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. πάντως ξεκαθαρίζει πως το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν είναι η φάτνη αλλά η αγάπη στον συνάνθρωπο!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πλατείας περιλαμβάνει τους βγαλμένους από την παράδοση καλικάντζαρους των Χριστουγέννων στις ρίζες ενός δέντρου πάνω στο οποίο στηρίζεται μία μεγάλη σφαίρα, εικόνα που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια σε στολισμούς δημοσίων χώρων τις ημέρες των γιορτών.

Χθες ωστόσο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, βρισκόμενος στην πλατεία, δέχθηκε αρκετά παράπονα δημοτών ότι λείπει το χριστιανικό στοιχείο από το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Διαφέρει ο στολισμός της πλατείας

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr για το θέμα, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά έκανε γνωστό πως τον στολισμό επιμελήθηκε η ίδια και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, είναι καλαίσθητος και διαφέρει από αυτόν των προηγούμενων χρόνων, δίνοντας μία χαρούμενη εορταστική νότα στην πλατεία.

Παράλληλα, αναφορικά με την φάτνη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έκανε γνωστό πως όταν παρέλαβε δεν υπήρχε στις αποθήκες του δήμου και ότι παραχωρήθηκε στην Κουλούρα όπου και έχει στολιστεί. Επρόκειτο, όπως είπε, για την φάτνη που επί προεδρίας της στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είχε αποκτηθεί. Τόνισε δε πως ο δήμος δεν μπορεί κάθε χρόνο να δημιουργεί ή να προμηθεύεται φάτνη γιατί το κόστος είναι πολύ υψηλό. Σε ό,τι αφορά τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου όπου κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στην πλατεία, είπε πως η παραγγελία του ενέχει ένα ρίσκο γιατί πολλές φορές δεν παραλαμβάνεται αυτό που παραγγέλνεται και κάπως έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό.

Σε όσους δε έσπευσαν να πουν ότι λείπει το χριστιανικό στοιχείο γιατί απουσιάζει η φάτνη ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η κ. Τσουκαλά είπε πως ΄΄το νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι η φάτνη ή το δέντρο αλλά η ίδια η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, προς αυτόν που έχει ανάγκη, που δοκιμάζεται΄΄. ΄΄Αυτό άλλωστε είναι και το φετινό σλόγκαν του Πάρκου των Χριστουγέννων και των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουμε. Αυτές τις γιορτές όλα περιστρέφονται γύρω από την αγάπη΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr