background img
banner
banner

Αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Με πληθώρα σημαντικών θεμάτων για τη λειτουργία των σχολείων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας με τη νέα του σύνθεση. Προ ημερησίας, ο πρόεδρος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε για την απόρριψη της ένστασης του κ. Γούτου όσον αφορά τη σύνθεση του Δ.Σ. της Επιτροπής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. είναι οι εκπαιδευτικοί Κώστας Δημητρακόπουλος και Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος (που συμμετέχουν ως οι αρχαιότεροι μετά τις σχετικές αλλαγές) αλλά και ο Σωκράτης Μαυρίδης που αντικατέστησε τον κ. Δούλο που για προσωπικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Καταβολή έναντι στις σχολικές καθαρίστριες

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ξεχωρίζει η λήψη απόφασης για καταβολή έναντι χρημάτων στις σχολικές καθαρίστριες λόγω των εορτών, εάν το υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ώστε να πληρωθούν όπως προβλέπεται, κάτι το οποίο θα εξεταστεί σήμερα Δευτέρα. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος από πλευράς Σχολικής Επιτροπής είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η πληρωμή από το υπουργείο και πράγματι τα χρήματα εστάλησαν την περασμένη Τρίτη κι από πλευράς Επιτροπής έγινε η προώθηση στην ΕΑΠ (Ενιαία Αρχή Πληρωμών) που βάσει του νόμου κάνει πληρωμές 27 εκάστου μηνός και έχει ζητηθεί να γίνει νωρίτερα πληρωμή.

Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια πετρελαίου

Παράλληλα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε πως είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου η προμήθεια πετρελαίου σε όλες τις σχολικές μονάδες ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ ελήφθη απόφαση για την αντικατάσταση στις μπασκέτες του 2ου Λυκείου Αιγίου αλλά και παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα των Καμαρών και μια σειρά ακόμα ενεργειών για την βελτίωση της λειτουργίας στα σχολεία αρμοδιότητας της Σ.Ε.Δ.Ε. Αιγιαλείας.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. για τις ενέργειες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διατήρηση του συνόλου των Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. μετά το ζήτημα που προέκυψε με το Εσπερινό Λύκειο, αλλά και τις ενέργειες για την επαναφορά της ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Ειδικό Σχολείο.

Τέλος, ελήφθη απόφαση έγκρισης δαπάνης για την πληρωμή προστίμου που επεβλήθη από τη ΔΟΥ επειδή δεν είχαν υποβληθεί εμπρόθεσμα οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος για το έτος 2014, ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε παράλληλα πως προχωρούν από πλευράς Επιτροπής όλες οι νομικές ενέργειες για το έλλειμμα του 2014 μετά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr