background img
banner
banner

Βολές… εκατέρωθεν από Γούτο- Καλογερόπουλο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ… ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕ

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στα δημοτικά πράγματα, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να απαντά στις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο και τον τελευταίο να ανταπαντά. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» παρουσιάζεται επικριτικός και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με… αιχμή του δόρατος το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με δηλώσεις του στο protionline.gr πριν λίγες ημέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο κ. Γούτος κατηγορούσε την δημοτική αρχή για ανύπαρκτο έργο και ότι παραπλάνησε τους δημότες με «σημαία» τη λύση για τα απορρίμματα, τονίζοντας ωστόσο ότι από τη μία συνεχίζει την πολιτική Παναγόπουλου με μεταφορά αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη και από την άλλη εφαρμόζει αναποτελεσματικές μεθόδους για την ανακύκλωση.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο δημάρχου, δίδεται απάντηση στα «κατηγορώ» Γούτου, ως εξής: ΄΄Ο πυρήνας της άσκησης κάθε εξουσίας και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκεται άμεσα με τα προβλήματα της καθημερινότητας και την προσπάθεια επίλυσής τους αναγνωρίζει και επιβάλει το δικαίωμα παρέμβασης στο δημόσιο διάλογο για την αναγκαία προώθηση λύσεων των προβλημάτων. Ο κύριος Γούτος από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της ευθύνης διοίκησης του Δήμου Αιγιαλείας από τον κύριο Καλογερόπουλο, ξεκίνησε να ασκεί άγονη και κακόβουλη κριτική αφού στόχος του δεν είναι η βελτίωση του έργου της δημοτικής αρχής, αλλά η δυσφήμηση και η υπονόμευσή του. Αυτού του είδους η κριτική, η οποία είναι και άδικη, οδηγεί σε απογοήτευση και αποθάρρυνση μικρής ευτυχώς μερίδας των συμπολιτών μας για συμμετοχή στο εγχείρημα της ανακύκλωσης. Χθες (τη Δευτέρα) επανήλθε με ένα δριμύ κατηγορητήριο κατά της δημοτικής αρχής επικαλούμενος ανύπαρκτο έργο και όχι μόνο αυτό αλλά ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος εξαπάτησε τους δημότες για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και «τώρα τους λανσάρει τη λύση της ανακύκλωσης»΄΄.

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Καθαρίσαμε την πόλη μειώνοντας το  κόστος μεταφοράς΄΄

Και συνεχίζει: ΄΄Αρχικά, παραπέμπουμε τον κύριο Γούτο στο πρόγραμμα του Δημ. Καλογερόπουλου, στο οποίο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει ως το 2020 η ανακύκλωση να φτάσει σε ποσοστό 50% και σταδιακά τα επόμενα χρόνια να φτάσει στο 70%, δεσμεύτηκε δε, ότι θα πετύχουμε ανακύκλωση 55% έως το 2021 και 65 % έως το 2025. Η ανακύκλωση δεν «λανσάρεται» κύριε Γούτο, είναι στάση ζωής. Η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση του ευ ζην, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Η πραγματικότητα είναι ότι παραλάβαμε ένα Δήμο που ήταν βρώμικος απ’ άκρη σε άκρη τον οποίο καταφέραμε να καθαρίσουμε σε λιγότερο από ένα μήνα και ότι δεν συνεχίζουμε την τακτική μεταφοράς που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή όπως ισχυρίζεστε, αφού πετύχαμε να μειώσουμε το κόστος μεταφοράς από 83 ευρώ ανά τόνο σε 60, πετυχαίνοντας έτσι εξοικονόμηση ύψους 300.00 ευρώ΄΄.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος σημειώνει: ΄΄Η Δημοτική Αρχή που αγωνιά και αγωνίζεται καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τη διακινούμενη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακρίβειες. Οι πολίτες που βίωσαν το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει γίνει μέχρι τώρα και διαθέτουν και κρίση και μνήμη. Προτιμά τα έργα από τα λόγια και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από τα αποτελέσματα των προσπαθειών αλλά και τα έργα της΄΄.

Γούτος για Καλογερόπουλο: «Στάση ζωής… άλλα να λέει προεκλογικά κι άλλα να πράττει μετεκλογικά»

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την δήλωση του δημάρχου για την κριτική του Χρήστου Γούτου σχετικά με την καθαριότητα και την ανακύκλωση, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» τονίζει: ΄΄Ο κ.Καλογερόπουλος, συνεχίζει να πιστεύει ότι με παραμύθια τύπου «Λαμποίκου», αλλά και με το να περιφέρει ένα απορριμματοφόρο, στο Αίγιο και σε μερικά χωριά, έτσι θα επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα με τα σκουπίδια.
Προεκλογικά μιλούσε για μόνιμη λύση κι όχι κοστοβόρα μεταφορά απορριμμάτων στην Κοζάνη, μία λύση προσωρινή, που βρήκε από τον προκάτοχό του δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο και ο ίδιος ως νέος δήμαρχος, όχι μόνο βολεύτηκε μ΄αυτήν, αλλά έκρυψε τα σκουπίδια στον επιβαρυμένο ΣΜΑ Τέμενης, μετατρέποντάς τον σε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!
Προεκλογικά μιλούσε για μόνιμη λύση, αλλά «παγίδεψε» τους δημότες, αυξάνοντας τελικά, κατά πολύ, τα Δημοτικά Τέλη του 2020. Αυτό το απέκρυψε στα «ωραιοποιημένα» προεκλογικά του λόγια΄΄.

Προσθέτει ακόμη τα εξής: ΄΄Τον καλούμε, αυτός να ξεφυλλίσει και να θυμηθεί το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε πριν τις εκλογές, με τους λόγους που θα’ πρεπε οι δημότες να τον εκλέξουν δήμαρχο. Τότε ήταν «ο ικανός και έμπειρος» που θα έλυνε το πρόβλημα. Το ξέχασε κιόλας και ρίχνει τα βάρη και τις ευθύνες της όλης κατάστασης στους «κακούς πολίτες». Προεκλογικά τους «χάιδευε» με απλόχερες υποσχέσεις και τώρα τους εμπαίζει και τους χαρατσώνει! Το να μας κάνει λοιπόν σήμερα μαθήματα περιβαλλοντικής παιδείας και να μας λέει ότι «η ανακύκλωση είναι στάση ζωής», είναι απλά επικάλυψη της δυσαναλογίας των προεκλογικών του λόγων και των μετεκλογικών του πράξεών.
Δυστυχώς για τον ίδιο και κυρίως για τον εξαπατημένο λαό της Αιγιάλειας, στάση ζωής γι’αυτόν, αποδεικνύεται περίτρανα, πως είναι…. άλλα να λέει προεκλογικά και άλλα να πράττει μετεκλογικά»!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr