background img
banner
banner

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Εισπράττουμε αισθήματα αγάπης και εμπιστοσύνης από τους ηλικιωμένους»

Από καινούριες δραστηριότητες αλλά και νέα πρόσωπα χαρακτηρίζεται το τελευταίο διάστημα το έργο του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Αιγίου. Η βούληση του προέδρου του ΝΠΔΔ Τάκη Ανδριόπουλου, αλλά και η διάθεση προσφοράς από τους ανθρώπους του Κέντρου, έχουν συμβάλλει καθοριστικά τους τελευταίους μήνες στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους ηλικιωμένους αλλά και στο να τεθούν νέοι στόχοι.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ορίσθηκε από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, ομάδα εργασίας που αποτελούν οι κυρίες Νικολοπούλου Γεωργία, Σπυροπούλου Δήμητρα, Φωτεινού Αλεξάνδρα και Σάττα Θεοδώρα. Για την δράση του Κ.Α.Π.Η. απαντά στις ερωτήσεις του protionline.gr η κ. Νικολοπούλου, μέλος της ομάδα εργασίας, αναλύοντας τις κινήσεις, τις ενέργειες και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με το Κ.Α.Π.Η.; Πόσο καιρό είσαστε υπεύθυνη του Κέντρου μαζί με την υπόλοιπη ομάδα εργασίας;

Αρχίσαμε τον Οκτώβριο του 2019. Μας επέλεξε ο δήμαρχος. Μας κάλεσε και μας το πρότεινε και εμείς βεβαίως το αποδεχθήκαμε ευχαρίστως.

Από τη μέχρι τώρα σχέση σας με το Κέντρο τι έχετε εισπράξει; Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να προσφέρετε στους ηλικιωμένους;

Έχουμε εισπράξει αισθήματα αγάπης και εμπιστοσύνης από τα λεγόμενα και τα πρόσωπα των μελών.. Είναι σημαντικό για εμάς η προσφορά στην τρίτη ηλικία, μας προκαλεί συναισθηματική ικανοποίηση και βαθιά συγκίνηση. Είναι στιγμές που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και ικανοποίηση ψυχική, από ένα τους και μόνο χαμόγελο.

Ποιες είναι οι δράσεις του Κ.Α.Π.Η. και πόσα μέλη απαριθμεί;

Τα ενεργά μέλη δεν έχουν ακριβή αριθμό γιατί το μητρώο δεν είναι ακόμα πλήρως ενημερωμένο. Αυτή την στιγμή γίνεται η επίσημη καταγραφή των μελών μας. Απαριθμεί περίπου 2.700 μέλη. Καθημερινά αυξάνεται το μητρώο με νέα μέλη που γράφονται. Έχουν δικαίωμα όλοι οι συνταξιούχοι να εγγραφούν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Συνεισφέρουμε στην ποιοτική διαβίωση των μελών με την δράση μας και τους βοηθάμε να νιώθουν ενεργοί. Να μπορούν να είναι και να αισθάνονται σημαντικοί.

Πιστεύετε ότι η δομή έχει περιθώρια βελτίωσης; Τι παραπάνω θα μπορούσε να παρέχει;

Βεβαίως και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ανδριόπουλο, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες από αυτές, για την καλύτερη ενασχόληση των μελών. Έχουν συσταθεί ομάδες με εικαστικά, μία φορά την εβδομάδα, γυμναστική τρεις φορές την βδομάδα και βεβαίως έχουμε την χορωδία και τα χορευτικά που προϋπήρχαν. Να τονίσω πως προσπαθούμε αυτό το διάστημα να υλοποιήσουμε και τμήμα φυσικοθεραπείας.

Πείτε μας για τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις. Ποιες είναι;

Κάθε Τρίτη μεσημέρι, από τις 4:30μ.μ. έως τις 6:30μ.μ. έχουμε συγκέντρωση στο Κ.Α.Π.Η. στην Νικολάου Πλαστήρα με κεράσματα για το ευρύ κοινό και καφέ, προσφορά του δήμου και στην αίθουσα στην οδό Μελετοπούλων από τις 5:00μ.μ. ως τις 7:00μ.μ. κάθε Πέμπτη. Παίρνουν μέρος όσα μέλη επιθυμούν και εκεί ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του μήνα και τις λεπτομέρειες για τις εκδρομές που διοργανώνουμε.

Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη δύο μονοήμερες εκδρομές και μία επίσκεψη σε θεατρική παράσταση. Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί δύο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική, χορό και φαγητό, στις αίθουσες μας αντίστοιχα. Ακολουθούν επισκέψεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και εκδρομές σε μοναστήρια και αρχαία θέατρα. Να σημειωθεί πως η Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας θα κοπεί παρουσία του δημάρχου, στις 19/01/2020.

Πόσο σημαντικά είναι για εσάς ο εθελοντισμός και η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο;

Ο εθελοντισμός για εμάς είναι ανιδιοτελής προσφορά και η κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτό αποδεικνύεται από το χρόνο που διαθέτουμε για τον σκοπό αυτό δίχως το κίνητρο της υλικής μας ανταμοιβής. Πρωτίστως θέλουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας με κάθε τρόπο. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από την προσφορά στον συνάνθρωπο;

Τέλος, πιστεύετε ότι οι δομές του δήμου βρίσκονται σε καλό επίπεδο;

Δεν είναι άριστες, μα υπάρχει η αισιοδοξία πως με την καλή διάθεση που υπάρχει από την δημοτική αρχή, θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Η αλήθεια είναι πως προσφέρουμε αδιάκοπα, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr