background img
banner
banner

Για… ανύπαρκτο έργο κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Χρήστος Γούτος

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ…

Τρεις μήνες θητείας συμπληρώνει η δημοτική αρχή και τα… βέλη της αντιπολίτευσης «χτυπούν» δήμαρχο και συνδιοίκηση. Απορρίμματα, αύξηση δημοτικών τελών, συγκρότηση επιτροπών, μαζεύτηκαν στη «φαρέτρα» της παράταξης του Χρήστου Γούτου που σήμερα συγκαλεί δημοτική ομάδα για να εκτιμήσει την κατάσταση, να… χαράξει πολιτική αλλά και εξετάσει τη στάση μελών της σε καίριες θέσεις.

Το ερώτημα που επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι «πού είναι η λύση που ευαγγελιζόταν ο δήμαρχος προεκλογικά για τα απορρίμματα». Μιλώντας στo protionline.gr, ο κ. Γούτος ασκεί δριμεία κριτική στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, κατηγορώντας τον όχι μόνο για ανεπαρκές έργο αλλά και για… ανύπαρκτο!

΄΄Η κατάσταση στον δήμο είναι τραγική. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προεκλογικές εκτιμήσεις μας ότι ο κ. Καλογερόπουλος δεν έχει λύσει για τα απορρίμματα.
Η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζει την τακτική της μεταφοράς που είχε δρομολογήσει ο Θανάσης Παναγόπουλος πριν αποχωρήσει.
Ο κ. Καλογερόπουλος είπε ψέματα στους δημότες, έκανε «σημαία» τη λύση για τα απορρίμματα. Και δεν είναι πως κοροϊδεύει εμένα προσωπικά αλλά όλους τους δημότες. Τους εξαπάτησε για ένα θέμα… ζωής και θανάτου και τώρα τους λανσάρει τη λύση της ανακύκλωσης χωρίς το παραμικρό υπόβαθρο΄΄, σημειώνει ο κ. Γούτος.

Οι Επιτροπές

΄΄Ήταν εμφανής η διάθεση του δημάρχου και για το θέμα των Επιτροπών του δήμου, αφού εκτός από τις συνεργασίες με τις παρατάξεις της κ. Ψυχράμη και του κ. Τριανταφυλλόπουλου που θεωρώ πως ήταν προεκλογικές, υπάρχει και με τις υπόλοιπες΄΄, σχολίασε ακόμη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Ο Σ.Μ.Α. έγινε σκουπιδότοπος και οι δημότες πληρώνουν ΄΄χρυσάφι΄΄

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Aύριο» αναφέρει πως ναι μεν γίνεται τακτική αποκομιδή στην πόλη, ωστόσο και πληρώνουμε ακόμη «χρυσάφι» την μεταφορά και εναπόθεση στην Κοζάνη αλλά και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην θέση «Νησί» Τέμενης έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με ενδεχόμενες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά είπε πως είναι δυσβάσταχτη οικονομικά, ο δήμος παραπαίει και όλο το βάρος επωμίζονται πλέον οι δημότες με τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών, προβλέποντας ότι θα έχουν πολλές δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ιδίως δε για τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά. ΄΄Όταν προεκλογικά ο κ. Καλογερόπουλος έλεγε πως έχει λύση για τα σκουπίδια, δεν ανέφερε πως αυτή η «λύση» θα είναι να συνεχίσουν οι δημότες να τα πληρώνουν χρυσά… Τώρα όμως δεν έχει το παραμικρό να απαντήσει…΄΄, σχολιάζει ο κ. Γούτος.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, επισημαίνει πως ΄΄παρότι έχει προβληθεί μέσω συγκεκριμένων προσώπων πάρα πολύ, στην ουσία, το αποτέλεσμα ως τώρα είναι ανησυχητικό. Η ανακύκλωση είναι το σωστό μέτρο αλλά ο τρόπος που το προωθεί η δημοτική αρχή αποδεικνύεται αναποτελεσματικός. Δυστυχώς, το «ραντεβού» απέτυχε, χωριά, συνοικίες και Αίγιο δεν ανταποκρίνονται στον βαθμό που θα έλεγε κανείς ότι έχει συντελέσει στο να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Άρα έχουν ληφθεί μόνο ημίμετρα σε ένα θέμα που εξακολουθεί να «καίει»΄΄.

Ενάντια στην πεζοδρόμηση χωρίς μελέτες και σε κάθε… βιαστική απόφαση

Ερωτηθείς αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου για πεζοδρόμηση της οδού Κλ. Οικονόμου σε συγκεκριμένα απογεύματα τις ημέρες των εορτών, που ελήφθη κατόπιν εισήγησης του εκλεγμένου με την παράταξή του Γιώργου Γκιώνη και με την στήριξη συμβούλων από την «Αιγιάλεια Aύριο», ο κ. Γούτος έκανε γνωστό πως το θέμα θα συζητηθεί στην σημερινή σύγκληση της δημοτικής του ομάδας, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθετη άποψή του σε σχέση με την πεζοδρόμηση χωρίς μελέτη.

΄΄Η πρόταση του κ. Γκιώνη που εισακούστηκε και ψηφίστηκε από την Δημοτική Κοινότητα στην αρχή και στη συνέχεια από την «Ποιότητα Ζωής» δεν είχε συζητηθεί πριν στην δημοτική μας ομάδα. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, όπως φαίνεται το είχε συζητήσει με τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και όχι με την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε. Προσωπικά, δεν πιστεύω πως έπραξε σωστά. Το θέμα απασχολεί την παράταξή μας και θα το συζητήσουμε σήμερα με τα μέλη της στην συνάντηση που έχουμε προγραμματίσει στην οποία έχουν κληθεί και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας΄΄, ανέφερε προσθέτοντας: ΄΄Προσωπικά θεωρώ επιπόλαιη την απόφαση της πεζοδρόμησης και δεν πιστεύω ότι αφορά μικρό διάστημα αλλά περίπου έναν μήνα σε μία περίοδο καθοριστική για την αγορά. Ενέχει ένα μεγάλο ρίσκο και δεν ξέρω ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες σε περίπτωση που δεν έχουν τους προσδοκώμενους τζίρους. Θα ήταν απαραίτητο να έχει προηγηθεί μελέτη και ως προς τον τρόπο που θα υλοποιηθεί και τις εναλλακτικές που θα έχει αλλά και σχετικά με το πώς και εάν θα ωφελήσει. Δεν είμαστε κατά των πεζοδρομήσεων γενικώς. Είμαστε κατά των βιαστικών και χωρίς υπόβαθρο κινήσεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr