background img
banner
banner

Δεν εξετάστηκαν τα ασφαλιστικά των δασεργατών

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΓΙΑ ΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ

Δεν εξετάστηκαν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι 33 δασεργάτες που απασχολούνταν μέσω της κοινωφελούς εργασίας, στο Δασαρχείο Αιγίου.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε καθώς προέκυψε η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα χθες να μην λειτουργήσουν τα δικαστήρια στο Αίγιο. Η συζήτηση ορίστηκε ωστόσο για τις 16 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των 33 δασεργατών έληξαν πριν λίγες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι και οι ίδιοι πέρασαν στην ανεργία και η τοπική Υπηρεσία στερείται τις πολύτιμες υπηρεσίες τους…

Το υπουργείο Εργασίας από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδίασαν και υλοποίησαν, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών» της χώρας.

Η ενεργοποίηση του παραπάνω προγράμματος κρίθηκε απολύτως αναγκαία, αφενός μεν για την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των αποδεκατισμένων δασικών υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία και αφετέρου για την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωστόσο μετά από 16 μήνες, αποφάσισε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.

Ζητούν δωδεκάμηνη παράταση

Οι 33 δασεργάτες της περιοχής κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουν εντελώς την εικόνα των δασών και των δασικών περιοχών της Αιγιάλειας, καθαρίζοντας δρόμους, κάνοντας διανοίξεις για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα κατά την αντιπυρική περίοδο και προχωρώντας σε παρεμβάσεις που είχαν γίνει την τελευταία φορά πριν από 25 χρόνια (όταν ακόμη η δασοπυρόσβεση ήταν αρμοδιότητα του Δασαρχείου και όχι της Πυροσβεστικής)!

Αυτό που διεκδικούν οι δασεργάτες είναι δωδεκάμηνη παράταση των συμβάσεων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr