background img
banner
banner

Δ. Μαρινόπουλος: “Θλιβερή η εικόνα του στολισμού της πλατείας”

Με αφορμή το στολισμό της πλατείας Αγίας Λαύρας, πήρε θέση το μέλος της δημοτικής παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο”, Δημήτρης Μαρινόπουλος που με ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τι είναι τα Χριστούγεννα. Η λέξη είναι σύνθετη, Χριστός-γεννάται και είναι η επίσημη γιορτή της γέννησης του Χριστού. Μεγαλώνοντας ως Χριστιανοί στα σπίτια μας με αρχές και έθιμα, είναι θλιβερό να βλέπουμε αυτή την εικόνα στη κεντρική πλατεία της πόλης μας, μία εικόνα που μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζει.

Για ακόμη μια φορά προβάλλουν ως δικαιολογία το οικονομικό πρόβλημα, λες και το κόστος για έναν αξιοπρεπή στολισμό είναι… υπέρογκο και δυσβάσταχτο.

Αυτή η νεοταξική κουλτούρα δυστυχώς, δεν έχει μόνο επικρατήσει, αλλά παράλληλα ενισχύεται από τη δημοτική αρχή. Μεγαλώσαμε με Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω αν οι υπεύθυνοι του στολισμού έχουν εικόνες από τα παιδικά τους χρόνια με άσχημους καλικάντζαρους και όχι με Φάτνη και χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν στολίζουμε για να πούμε ότι στολίσαμε, το κάνουμε για όλους εκείνους που επιθυμούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ήθη και έθιμα. Για όλους εκείνους που οι εικόνες τούς γυρίζουν πίσω στα παιδικά τους χρόνια και θυμούνται τα δικά τους Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους. Από το μεγαλύτερο αρχοντικό μέχρι το μικρότερο φτωχικό και από τη μεγαλύτερη επιχείρηση μέχρι το πιο μικρό μαγαζάκι που δύσκολα τα βγάζει πέρα, τις Άγιες αυτές ημέρες έχουν ένα δεντράκι στολισμένο. Για έναν δήμο πόσο δύσκολο είναι τελικά;

Τέλος, θα ήθελα να πω και εγώ με την σειρά μου, ότι ο Χριστιανισμός και η γέννηση του Θεανθρώπου συμβολίζει αγάπη, αλήθεια, αλληλεγγύη σύμφωνα με τα έργα μας -πάντα – και όχι με τα λόγια μας.

Εύχομαι σε όλο το κόσμο ολόψυχα χαρά υγεία, αγάπη. Ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας!”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr