background img
banner
banner

Επί… ποδός ξανά οι αγρότες

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

Σε κινητοποιήσεις με στοχευμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», τα μέλη του οποίου διαμαρτύρονται για ασφαλιστικό, χαμηλή τιμή προϊόντων, υψηλό κόστος παραγωγής, αύξηση δημοτικών τελών κ.ά. Η διοίκηση του Συλλόγου καλεί σε αφύπνιση αλλά και σε συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, ανακοινώνοντας μία σειρά από δράσεις μέχρι την Κυριακή 15 Δεκέμβρη όπου μέλη της θα συμμετάσχουν την Πανελλαδική των Μπλόκων στη Λάρισα για τη λήψη νέων αποφάσεων.

Η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου παρατηρεί πως ΄΄πέντε μήνες μετά τις εκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης ότι θα έχει σε προτεραιότητα τον αγρότη όλα δείχνουν ότι όπως και η προηγούμενη έχει άλλες προτεραιότητες, να ελαφρύνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες με μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι αγρότες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, λαϊκά στρώματα πληρώνουμε 52 δις (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ) στον προϋπολογισμό, βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλπ, δίνουν εθελοντικά 4 δις Την ίδια ώρα έχουν απαλλαγές ύψους 600 εκ. στον φόρο πετρελαίου και εμείς ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε καμιά μείωση φόρου στο εισόδημα από την αλλαγή του συντελεστή από 22% σε 9% γιατί έχουμε κερδίσει με τον αγώνα το 2016 το αφορολόγητο στο πενιχρό μας εισόδημα που δύσκολα ξεπερνάει τα 8,5 χιλιάρικα΄΄.

Χαμηλές τιμές προϊόντων, υψηλό κόστος παραγωγής

Παράλληλα, τονίζει πως ``συνεχίζεται το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στο σημείο να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας σε ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, σταφίδα, γάλα, κρέας. Οι τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες από πέρυσι την ίδια στιγμή, που τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα, από μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών που κερδοσκοπεί με τις ευλογίες των έως και σήμερα κυβερνήσεων, σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών΄΄.

Επισημαίνει δε πως ΄΄την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής για αγροεφόδια είναι πολύ υψηλό, αυξάνεται και άλλο όπως με την τελευταία αύξηση της τιμής του ρεύματος, με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται. Ταυτόχρονα η αναθεώρηση της ΚΑΠ, που σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και τους ανταγωνισμούς των μεγαλοεπιχειρήσεων σε επίπεδο ΕΕ, και όχι με βάση τια ανάγκες μας και των λαών, θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr