background img
banner
banner

Ημέρα… αφύπνισης η 3η Δεκεμβρίου για τα Άτομα με Αναπηρίες

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

3 Δεκεμβρίου σήμερα και η σκέψη μεταφέρεται στον τιτάνιο αγώνα του Ε.Κ.Α.ΜΕ. αλλά και στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν τα τρία Ειδικά Σχολεία της Αιγιάλειας και τα Τμήματα Ένταξης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται σήμερα όπως και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, είναι ημέρα αφύπνισης για όλα όσα ο καθένας προσωπικά δεν έπραξε και για όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία…

Η εβδομάδα αυτή ανήκει δικαιωματικά και στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Αιγίου, που βρίσκεται σε φάση αναμονής του πιο σημαντικού επιτεύγματος για τους εκπαιδευόμενούς τους. Η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών στο «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.» στην οδό Κλεισούρας, έχει καθυστερήσει αρκετά για λόγους γραφειοκρατίας και μόνον ωστόσο βάσει χρονοδιαγράμματος, το έργο πρέπει να παραδοθεί ενάμιση χρόνο μετά την συμβασιοποίηση.

Ερωτηθείς από το protionline.gr για τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσει το έργο, ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης είπε πως από πλευράς δήμου Αιγιαλείας, που είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου, υπάρχει η διαβεβαίωση πως άμεσα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, ίσως και μέσα στον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται πως ο προσωρινός ανάδοχος έχει βγει προσφέροντας έκπτωση 45,99%, αναμένεται η έγκριση της απόφασης από πλευράς Περιφέρειας ώστε να κληθεί να καταθέσει εγγυητική και ενημερότητες για να υπογραφεί η σύμβαση.

Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον δήμαρχο

Από εκεί και πέρα, οι υπεύθυνοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. θα επιδιώξουν μία συνάντηση με τον δήμαρχο Αιγιαλείας προκειμένου να του θέσουν κάποια αιτήματά τους σχετικά με την προσβασιμότητα στο «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.». Διότι είναι γνωστά πλέον τα προβλήματα που παρουσιάζει η οδός Κλεισούρας κι αυτό είναι κάτι που βρίσκεται εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Όταν βρέχει ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος καθώς συγκεντρώνονται νερά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ ούτε να εξυπηρετηθεί το ΙΚΑ και ο οίκος ευγηρίας «Άγ. Χαράλαμπος». Οπωσδήποτε λοιπόν, το ένα θέμα που θα θέσουν στον δήμαρχο οι διοικούντες του Ε.Κ.Α.ΜΕ. είναι η αποκατάσταση της οδού, όπως επίσης και της Κοσμά Αιτωλού που διανοίχθηκε για τις ανάγκες των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Δύσκολη έως αδύνατη η κίνησή τους στους δρόμους…

Το ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και της κίνησής τους στους δρόμους της πόλης έχει ήδη τεθεί στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητα Αιγίου Γιώργο Γκιώνη, με τους ανθρώπους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. να έχουν ζητήσει περισσότερους χώρους στάθμευσης για τα ΑμεΑ, όπως επίσης να δημιουργηθούν περισσότερες ράμπες και βέβαια να υπάρχει αστυνόμευση για να μην καταλαμβάνονται.

Την εβδομάδα αυτή πάντως το Ε.Κ.Α.ΜΕ., με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, βρίσκεται σε πλήρη δράση. Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το Κέντρο η εθελόντρια της καμπάνιας της ανακύκλωσης, εκπαιδευτικός Αναστασία Ευσταθίου, η οποία θα παρουσιάσει τον ήρωα «Λαμποίκο» και θα μιλήσει στα παιδιά για την ανακύκλωση και τις πράσινες γωνιές. Την Πέμπτη οι εκπαιδευόμενοι είναι καλεσμένοι του 7ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ την Παρασκευή θα τους επισκεφθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης.

Οι δημιουργίες των ατόμων με ειδικές δεξιότητες σε ένα μπαζάρ στην καρδιά της πόλης!

Όσο για τους εκπαιδευτές, σπεύδουν να ετοιμάσουν το μπαζάρ του Ε.Κ.Α.ΜΕ. που και φέτος θα στεγαστεί στον γνωστό χώρο της Κλ. Οικονόμου. Ήδη η πρώτη… βόλτα που έκανε η «Π» και χωρίς να έχουν τοποθετηθεί όλες οι δημιουργίες, ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς φέτος αναμένεται πληρέστερο και πιο πρωτότυπο από ποτέ. Τα παιδιά έδωσαν για ακόμη μία χρονιά τους καλύτερους εαυτούς τους και δημιούργησαν μικρά… θαύματα που πωλούνται έναντι συμβολικών τιμών ώστε να ενισχυθεί το έργο του Ειδικού Κέντρου.

Από την προσεχή Δευτέρα το μπαζάρ θα ανοίξει τις πύλες του, θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών ώρες καταστημάτων ενώ παρόντες θα είναι και εκπαιδευόμενοι οι στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης. Αρκεί να επισκεφθεί κανείς τον χώρο για να διαπιστώσει ότι το μπαζάρ θα μπορούσε να λειτουργεί εκεί όλο τον χρόνο ως εκθεσιακός χώρος των εκπαιδευόμενων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Το αξίζουν και το δικαιούνται!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr