background img
banner
banner

Η ‘’Αγωνιστική Ομάδα’’ δεν είναι ο Σύλλογος Αλυκής

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου το αίτημα συζήτησης θεμάτων της Αλυκής που είχαν θέσει κάτοικοι, υπογράφοντας ως «Αγωνιστική Ομάδα» Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου. Προηγήθηκε η ένσταση του προέδρου του εν λόγω Συλλόγου Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος ήταν παρών στην συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου τονίζοντας πως η «Ομάδα» αυτή δεν αντιπροσωπεύει τον Σύλλογο.

Το αίτημα αφορούσε την συζήτηση για την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό της Αλυκής, θέματα που, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, έχουν τεθεί και από το Σύλλογο, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που λειτουργεί η εν λόγω «Ομάδα» αλλά και για το πώς συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη το αίτημά της.

Με έγγραφό του, ο κ. Παπαδόπουλος, παρουσία μελών του Δ. Σ. και Δημοτικών Συμβούλων, είχε ενημερώσει από καιρό τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, ότι δεν υπάρχει καμία ομάδα στο σύλλογό Αλυκής και πως αντιθέτως ο σύλλογος εκπροσωπείται νόμιμα από Δ.Σ., που εκλέχτηκε το Σεπτέμβριο του 2019, στις εκλογές του Συλλόγου Αλυκής.

Σε νέο του έγγραφο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής τόνισε προς το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας ότι με το θέμα 7 της ημερήσιας διάταξης, έτσι όπως διατυπώνεται, αναφέρεται στον σύλλογο Αλυκής, δημιουργώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη. ΄΄Σας ενημερώνουμε πάλι εγγράφως, ότι το Δ. Σ. του συλλόγου Αλυκής, δεν έχει λάβει κανένα παρόμοιο αίτημα από ομάδες ή μέλη του, και ζητούμε δημόσια, να γίνει σαφές αν η αγωνιστική ομάδα Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής που αναφέρεστε, είναι Σύλλογος, ποια έδρα έχει, ποιο λογότυπο – σφραγίδα και αν είναι αναγνωρισμένο το καταστατικό της΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Θα έπρεπε να γνωρίζετε την ατζέντα των θεμάτων του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, αφού είχατε ενημερωθεί γι΄ αυτά από τον προκάτοχό σας στην προεδρία της Δημοτικής κοινότητας, όταν αναλάβατε καθήκοντα, αλλά και από τις συνεχείς δράσεις και την έντονη παρουσία του συλλόγου μας στην παραλία Αλυκής ειδικά την τελευταία δεκαετία, που δεν περνούν απαρατήρητες΄΄.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ακόμη πως ουδέποτε τέθηκε από τα συγκεκριμένα μέλη στο Δ.Σ. του Συλλόγου θέμα ώστε να ληφθεί απόφαση και να υπάρξει προώθηση μέσω του Δ.Σ.. Όλα τα παρόντα μέλη πλην ενός, ψήφισαν κατά της εισήγησης.

Οι κάδοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους…

Αντιθέτως, θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο για τα υπόλοιπα θέματα που ήταν γνωμοδότηση για διάθεση χώρου μετά από αίτηση του Ποδηλατικού Ομίλου Διαγόρας Αιγίου, διάθεση χώρου στο Ε.Κ.Α.Β Πάτρας για την 7η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης στην Πλατεία Αγίας Λαύρας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, παραχώρηση χρήσης του χώρου στο Κιόσκι και γύρω από αυτό στο άνω μέρος της Πλατείας Αγίας Λαύρας της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου στον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας , πρόταση του μέλους Σωκράτη Μαυρίδη κ.ά.

Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις στα μέλη για το θέμα των τοποθετήσεων ή μετακινήσεων κάδων απορριμμάτων, τονίζοντας πως κατά την διάρκεια του προβλήματος μη αποκομιδής των απορριμμάτων, σε πάρα πολλά σημεία οι κάδοι άλλαξαν θέση ή εξαφανίστηκαν ξεκαθαρίζοντας ωστόσο που τα σημεία που προβλέπονται είναι καταγεγραμμένα και θα ξανατοποθετηθούν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr