background img
banner
banner

Η ξεχωριστή ομάδα των μαραθωνοδρόμων του “Αθηνόδωρου”

ΕΞΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος προστέθηκε πρόσφατα στο γκρουπ των μαραθωνοδρόμων του Αθηνόδωρου που έχουν πετύχει χρόνους κάτω από 3 ώρες στη διαδρομή. Ο Μάριος Τσερεντζούλιας (φωτό) 2ω,38.49, ο Δημήτρης Τασσόπουλος 2ω,42.15, ο Γιάννης Βασιλείου 2ω,44.34, ο Γιάννος Σόγιας 2ω,52.11, και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 2ω,55.02 ), που στο μαραθώνιο της Βαλένθια πέτυχε επίδοση 2ω.59λ.58δ, είναι οι υπόλοιποι πέντε που συγκροτούν αυτή την ξεχωριστή ομάδα.

Η ομάδα μαραθωνοδρόμων του Αθηνόδωρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα όμορφο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο της πόλης μας. Πρόκειται για μία παρέα ευχάριστων ανθρώπων που συναντιόνται σχεδόν καθημερινά και μοιράζονται τα ατελείωτα χιλιόμετρα της προπόνησής τους. Πρωταρχικός στόχος η υγεία ψυχική και σωματική. Ωστόσο οι επιδόσεις της ομάδας διαρκώς βελτιώνονται ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός.

Αναμένουμε σύντομα να μπουν στο «sub-3» ο Απόστολος Μενύχτας, ο Νεκτάριος Αργυριάδης και η Βηθλεέμ Σαπίου, που έχουν δείξει με τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους ότι είναι μέσα στις δυνατότητές τους καθώς και τον Αριστείδη Κουτσουμπελίτη (φίλο των Αθηνοδωριτών) που έκανε πρόσφατα επίδοση 3ω.15λ.15δ στον πρώτο του και πιο δύσκολο μαραθώνιο του κόσμου τον αυθεντικό της Αθήνας. Να θυμίσουμε ότι στον ίδιο μαραθώνιο της Αθήνας ο Απόστολος Μενύχτας πέτυχε επίδοση 3ω.01.04λ. που ισοδυναμεί – γι αυτούς που ξέρουν – πολλά λεπτά κάτω από τις 3 ώρες σε μαραθωνίους άλλων χωρών. Να επισημάνουμε ότι οι πρώτοι Αιγιώτες που έσπασαν το φράγμα των 3 ωρών ήταν οι Βασίλης Δελαπόρτας και Χαράλαμπος Κουτουβάλας.

* Οι φωτογραφίες – ρετρό είναι από το βιβλίο του Γιάννη Χρυσανθόπουλου “Ο κλασσικός Αθλητισμός στο Αίγιο”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr