background img
banner
banner

Θρησκευτική πανήγυρη στη Ροδιά

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητας ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ροδιάς, μεθαύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών όπως ανακοινώθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, έχει ως εξής: Την Πέμπτη στις 6:00μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, όπου θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Μυλωνάς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην κεντρική οδό τού χωριού, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Την Παρασκευή στις 7:00π.μ. θα ψαλεί Όρθρος και εν συνεχεία ώρα 9:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος τού Μητροπολίτου κ. κ. Ιερωνύμου. Τούς χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν: Δεξιά ό Δημήτριος Σταματόπουλος Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Αιγίου και Αριστερά ό Διονύσιος Λουκόπουλος Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγίου Λεοντίου Αιγίου, καθώς και οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες τού ιερού ναού.

Θα τεθούν και προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου και άλλων Αγίων. ΄΄Προσκαλούμε τους ευσεβείς ενορίτες και φιλέορτους προσκυνητές όπως προσέλθουν και τιμήσουν την εορτή και πανήγυρη ταύτη΄΄, αναφέρει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, κάνοντας γνωστό πως την Παρασκευή, στις 5.00μ.μ. θα ψαλεί παράκληση του Αγ. Νικολάου προς υγείαν των πιστών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr