background img
banner
banner

Κατάθεση αγωγής εντός των ημερών για οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ

Αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για οριστικό κλείσιμο και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας, στην Περιφέρεια, την κυβέρνηση και όπου αλλού χρειαστεί, εμφανίστηκαν στην προχθεσινή Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας. Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η νέα δημοτική αρχή θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θα βρεθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους…

Αρχικά οι παριστάμενοι στην συνέλευση ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΑ, την υποβολή ένστασης από την Επιτροπή Αγώνα, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για την έκδοση νέας Άδειας Περιβαλλοντικών Όρων. Επίσης υπήρξε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του Ειδικού Επιστήμονα κ. Αντώνη Μαυρόπουλου (Χημικός Μηχανικός, Πρόεδρος Παγκόσμιας Εταιρείας Διαχείρισης αποβλήτων) σχετικά με την κατεπείγουσα ανάγκη εκπόνησης γεωτεχνικής μελέτης του χώρου του ΧΥΤΑ, καθώς ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος, ενώ υπογράμμισε την πλήρη ακαταλληλότητα αλλά και επικινδυνότητα συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ με οποιοδήποτε τρόπο.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης οι δικηγόροι της Επιτροπής Αγώνα Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου οι οποίες ανέφεραν ότι εντός των ημερών και αφού ενσωματωθούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία, θα κατατεθεί η αγωγή των κατοίκων για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και κυρίως για τη λήψη μέτρων αποκατάστασης του ώστε να σταματήσει να ρυπαίνει και να μολύνει τη ζωή των κατοίκων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr