background img
banner
banner

Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού στον Ελαιώνα

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…

Τη λύση της προσωρινής μεταφοράς του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Διακοπτού στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελαιώνα, μέχρι να διαμορφωθούν οι δικές του εγκαταστάσεις δίπλα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Διακοπτού, αποφάσισε ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας που έγινε αποδεκτή, δεδομένου ότι το υπάρχον κτίριο του Νηπιαγωγείου Διακοπτού έχει κριθεί ως μη κατάλληλο για την στέγασή του.

Ως γνωστόν, το εν λόγω κτίριο δεν διαθέτει καν χώρο για να προαυλίζονται τα νήπια, με αποτέλεσμα στα διαλείμματα να περνούν το δρόμο και μεταφέρονται στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου… Οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για το Νηπιαγωγείο, δίπλα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Διακοπτού δεν έχουν ολοκληρωθεί κι έτσι η λύση του Δημοτικού Ελαιώνα, φαντάζει ως η καλύτερη στην παρούσα φάση. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή χρήσης του οικοπέδου καθώς και η αγορά του.

Στα σχέδια νέο σχολείο

Σημειωτέον ότι η απόφαση για μεταφορά στον Ελαιώνα θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος στο οποίο είναι αμφίβολο εάν θα συνεχιστεί η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, καθώς ο αριθμός των παιδιών θα είναι πολύ μικρός…

Την πρόταση της Διεύθυνσης είχε αποδεχθεί αρχικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στην συνεδρίασή της στις 4 Δεκεμβρίου, εκτιμώντας την κατάσταση. Είχε προηγηθεί το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας το οποίο ζητούσε μεν την ανέγερση νέου διδακτηρίου στο οικόπεδο στη βόρεια πλευρά της αυλής του Γυμνασίου και Λυκείου Διακοπτού, πλην όμως ανέφερε πως δεν γνωρίζει πότε θα επιτευχθεί και πόσα χρόνια θα απαιτηθούν για την μελέτη του, την εξεύρεση χρηματοδότησης του και την ανέγερσή του. Γι’ αυτό ακριβώς πρότεινε τη μεταφορά της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Διακοπτού στο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελαιώνα», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θεωρούμε ότι η μεταφορά λειτουργίας του 3/θ Νηπιαγωγείου Διακοπτού στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελαιώνα θα έλυνε το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Διακοπτού. Σε αυτήν την περίπτωση η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί εγκαίρως, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι ενέργειες μεταφοράς των μαθητών(νηπίων-προνηπίων)για το επόμενο σχολικό έτος, οι οποίες δρομολογούνται από 1 έως 10 Φεβρουαρίου έκαστου έτους. Επιπρόσθετα θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, ώστε ο Δήμος να προβεί στις ενέργειες εκείνες των μικροεπισκευών (βαψίματος κ.α.) που πιθανόν πρέπει να γίνουν. Ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας θεωρούμε ότι η πρόταση μεταφοράς της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Διακοπτού στον Ελαιώνα είναι άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης, με μικρό κόστος για το κράτος (μεταφορές, λειτουργικές δαπάνες κ.α.) και για τον Δήμο. Επίσης, απελευθερώνεται μία αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού την οποία την έχει ανάγκη και θα την χρησιμοποιήσει άμεσα, επειδή το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021 στο σχολείο θα λειτουργήσουν δύο τμήματα στην Α΄ τάξη με τουλάχιστον 38 μαθητές».

Την οριστική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα της κατασκευής νέου Νηπιαγωγείου.

Μεταβολές σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας

Εν τω μεταξύ, η νέα σχολική χρονιά θα φέρει ανακατατάξεις και ως προς την προαγωγή και υποβάθμιση σχολείων. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή πρόταση για αναστολή, για ακόμη μία χρονιά, της εφαρμογής για το σχολικό έτος 2020-2021 της απόφασης συγχώνευσης του ΓΕΛ Αιγείρας με το ΓΕΛ Ακράτας, σε ΓΕΛ Ακράτας και τη συνέχιση λειτουργίας τους ως έχουν για το σχολικό έτος 2020-2021. Ακόμη αποφασίστηκε εισήγηση για ίδρυση εξειδικεύσεων στο ΕΕΕΕΚ Αιγίου ως ακολούθως: 1)Γεωπονίας – Τροφίμων και Περιβάλλοντος, 2)Αυτόνομη Διαβίωση Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής –Προεπαγγελματικές Δεξιότητες σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο της Περ/κης Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας.

Επιπλέον, αποφασίστηκαν οι εξής σχολικές μεταβολές: Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Γενικής Αγωγής: Προαγωγή του 9/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου από 9/θέσιο σε 10/θέσιο. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 159 μαθητές, ενώ το τρέχον σχολικό έτος είναι 147. Το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 165 μαθητές, η στέγαση είναι εξασφαλισμένη.

Επίσης, προαγωγή του 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Αβύθου από 2/θέσιο σε 3/θέσιο. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 28 μαθητές, ενώ το τρέχον σχολικό έτος είναι 51 μαθητές. Το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 51 μαθητές. Η στέγαση επίσης είναι εξασφαλισμένη.

Ακόμη, προαγωγή του 10/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού από 10/θέσιο σε 11/θέσιο. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 157 μαθητές, ενώ το τρέχον σχολικό έτος είναι 169 μαθητές. Το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού τα δύο τελευταία σχολικά έτη λειτουργεί ως 11/θέσιο με 30 μαθητές στην ΣΤ΄Τάξη (το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται να φοιτήσουν στην ΣΤ΄ Τάξη 34 μαθητές) και 34 μαθητές (2 τμήματα) στην Α΄ τάξη, ενώ το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 170 μαθητές με εξασφαλισμένη στέγαση.

Τέλος, αποφασίστηκε συγχώνευση του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλαμιά με το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας. Το Δημοτικό Σχολείο Καλαμιάς τελεί τρία έτη σε αναστολή λειτουργίας και οι μαθητές ήδη μεταφέρονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας. Ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 97 μαθητές, ενώ το τρέχον σχολικό έτος είναι 102 μαθητές. Το σχολικό έτος 2020-2021 προβλέπεται να φοιτήσουν περίπου 104 μαθητές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr