background img
banner
banner

Ο Α.Ο. Αιγιαλέων στηρίζει την Εθελοντική Ομάδα “ΣΥΝάνθρωποι” | ΦΩΤΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ο αυριανός αγώνας βόλευ ανάμεσα στον Α.Ο. Αιγιαλέων και τον Πανερυθραϊκό για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών (Σάββατο 7μμ, κλειστό Αιγίου) – εκτός από το αγωνιστικό – παρουσιάζει ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον, κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο σύλλογος της Αιγιάλειας στηρίζει στην πράξη την αξιέπαινη προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας “ΣΥΝάνθρωποι” και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει προσφέροντας τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Πριν από την προπόνηση της προηγούμενης Τετάρτης, οι κυρίες Βιβή Παξινού και Μιρέλα Πιριάσι (μέλος του συλλόγου και της γυναικείας ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, του Αχιλλέα Καμαρών αλλά και της Ομάδας “ΣΥΝάνθρωποι”, η οποία ανέλαβε και την πρωτοβουλία) βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο και συμμετείχαν στη σχετική φωτογράφιση των αθλητών με το λογότυπο της ομάδας “ΣΥΝάνθρωποι”.

Το οποίο μάλιστα της επόμενες ημέρες θα προστεθεί στην αθλητική εμφάνιση του αιγιώτικου συλλόγου. Μπορούμε λοιπόν, όλοι όσοι βρεθούμε αύριο στον αγώνα, να συνεισφέρουμε με την προσφορά τροφίμων βοηθώντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το επόμενο διάστημα, στόχος της εθελοντικής ομάδας είναι να επεκτείνει τη δράση της με συνεργασία και με άλλους συλλόγους και φορείς της Αιγιάλειας. Πέρυσι ανάλογη δράση είχε γίνει και με τον Αχιλλέα Καμαρών, είχαν μοιραστεί τρόφιμα ενώ τοποθετήθηκε πινακίδα με το λογότυπο της ομάδας “ΣΥΝάνθρωποι” στο γήπεδο Καμαρών.

Ποια είναι η εθελοντική ομάδα “ΣΥΝάνθρωποι”

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερό του χρόνο και όχι μόνο, για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα.

Τα τρία τελευταία χρόνια η εθελοντική ομάδα “ΣΥΝάνθρωποι” επιτελεί σημαντικό έργο προσφέροντας βοήθεια και στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε ψυχολογική στήριξη.

“Ξεκίνησε από τη Ναύπακτο και σύντομα επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (ανάμεσά τους και το Αίγιο) και βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κυρίως καρκινοπαθείς ή οικογένειες που έχουν ζητήματα επιβίωσης και δρα σε πολλούς τομείς”, μας λέει η Βιβή Παξινού, πρωτεργάτρια της ομάδας, η οποία, αφού κατάφερε να νικήσει μια σπάνια μορφή καρκίνου, αφιέρωσε το χρόνο της στο συνάνθρωπο. Το 1999 νόσησε από από μία σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι και οι πιθανότητες να ζήσει ήταν από μηδαμινές έως ελάχιστες. Τα κατάφερε και από τότε ακολούθησε το δρόμο της προσφοράς προς τον Συνάνθρωπο.

Για να συμπληρώσει η Μιρέλα Πιριάσι: “Στόχος μας είναι ο Δήμος Αιγιαλείας να αγκαλιάσει τον εθελοντισμό όπως οι δύο ομάδες της περιοχής μας, ο Αχιλλέας Καμαρών και ο Αιγιαλέων βόλευ. Να περάσει αυτό το μήνυμα σε κάθε πολίτη. Καλούμε τον δήμαρχο και όλους τους συλλόγους να υποστηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια. Σύντομα οι ΣΥΝάνθρωποι θα είναι ακόμη περισσότερο δίπλα στον Αίγιο”.

Υποψήφια για τα “Πρόσωπα της χρονιάς”

Η Βιβή Παξινού και η ομάδα “ΣΥΝάνθρωποι” είναι ανάμεσα στους υποφήφιους για τα “Πρόσωπα της χρονιάς” και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών σε εορταστικό κλίμα.

Η κ. Παξινού έχει κάνει ειδική εκπαίδευση από ιατρούς και ψυχολόγους, συνεργάστηκε με την κοινωνική υπηρεσία του ΠΓΝΠ και προσφέρει σε ευαίσθητες κλινικές ( Ογκολογικό – Ψυχιατρική – Παιδιατρικές – Εντατική Παίδων κλπ) .

Η Ομάδα ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια με μόλις τρια άτομα από τη Ναύπακτο και τώρα αριθμεί περίπου 30 με τη βοήθεια να έχει επεκταθεί σε Αίγιο – Καλαμάτα – Αμφιλοχία – Αθήνα – Μεσολόγγι – Πάτρα – Θεσσαλονίκη και γενικά οπου χρειαστεί και είναι εφικτή.

Η Ομάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ( δεν δέχεται ούτε δίνει). Οτιδήποτε προσφέρει προέρχεται από δωρεές ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και οποιαδήποτε προσφορά εργασίας είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ.

Υπεύθυνες της Ομάδας “ΣΥΝάνθρωποι” είναι ακόμη οι κυρίες: Μαρία Καλαβρουζιώτη, Ιωάννα Γιαβρούτα, Χρυσή Μουτζουγιάννη και Σουζάνα Χόρτη.

Οι δράσεις της ομάδας

  • Συγκεντρώνει και προσφέρει Τρόφιμα, Είδη προσωπικής υγιεινής, Είδη καθαριότητας, Ρούχα παιδικά και ενηλίκων, Προίκα μωρού, Πάνες, Παιδικό γάλα, Ηλεκτρικά είδη, Ιατροφαρμακευτικό υλικό.
  • Προσφέρει σε νοσοκομεία καθώς και σε Συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη πατερίτσες, πι, αναπηρικά καρότσια, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια κλπ.
  • Πραγματοποιεί επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα κάνοντας μικρές γιορτές και μοιράζοντας δώρα.
  • Σε συνεργασία με τον Αξιωματικό Αράξου κ. Γεράσιμο Χαλαντζούκα ζωγραφίζει εθελοντικά σε χώρους νοσοκομείων – ιδρυμάτων κλπ.
  • Οργανώνει Ιατρικές ημερίδες σε διάφορες περιοχές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων.
  • Σε συνεργασία με τον Διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ πραγματοποίησε εξαιρετική ημερίδα με τίτλο “ Δωρεά συμπαγών οργάνων – μυελού των οστών και αιμοπεταλίων “ στο Μεσολόγγι και στην Πάτρα.

  • Οργανώνει και πραγματοποιεί σε σχολεία ενδιαφέρουσες ομιλίες με ψυχιάτρους – ψυχολόγους καθώς και μαθήματα πρώτων βοηθειών.
  • Επί 8 συνεχή χρόνια οργανώνει και πραγματοποιεί Ιατρικές επισκέψεις στο νησί της Ιθάκης όπου αξιόλογοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ τους κατοίκους και παράλληλα πραγματοποιούνται ημερίδες ενημέρωσης για θέματα υγείας.
  • Πρόσφερε στην ψυχιατρική του ΠΓΝΠ αιρ κοντίσιον και σε συνεργασία με Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας του Αράξου καθάρισαν – έβαψαν – φύτεψαν και ζωγράφισαν τον κήπο της ψυχιατρικής του ΠΓΝΠ.

Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr