background img
banner
banner

Ο Μικρός Πρίγκιπας «πέρασε» από τη Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Γυμνασίου Αιγίου και επισκέφτηκε το ΕΚΑΜΕ

Σκηνές ενός από τα πιο διάσημα διηγήματα του κόσμου «ζωντάνεψαν» μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου που επισκέφτηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου. Πρόκειται για τον Μικρό Πρίγκιπα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Με πολλή ευαισθησία και αυθορμητισμό οι μαθητές μέσα από το δρώμενο που παρουσίασαν εκφράστηκαν με τον δικό τους τρόπο για την αξία της φιλίας και της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και κατέθεσαν βιωματικά αλήθειες και μηνύματα που εκφράζονται στο διήγημα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια». Οι μαθητές «μίλησαν» με την καρδιά τους και τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ «άκουσαν» με την καρδιά τους και τελείως αυθόρμητα συνειδητοποίησαν όλοι πως όταν «σκέφτεσαι» με την ψυχή σου, ξεπερνάς εμπόδια, διακρίσεις, διαφορές, αντιπαραθέσεις και βοηθάς ώστε ο κόσμος μας να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο φιλικός, πιο όμορφος.

Ανάλογα συναισθήματα κυριάρχησαν και μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων αφού μετά το τέλος της δράσης, τραγούδησαν, χόρεψαν μαζί, συζήτησαν και έθεσαν τις βάσεις για καλύτερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους. Άλλωστε καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα λόγια του προέδρου του ΕΚΑΜΕ κ. Θεόδωρου Στεφανίδη που ενημέρωσε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου για την καθημερινότητα των παιδιών του ΕΚΑΜΕ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν χρειάζονται από την κοινωνία μας λύπη αλλά σεβασμό και αγάπη όπως άλλωστε όλοι οι άνθρωποι.

Η δράση που παρουσιάστηκε στο ΕΚΑΜΕ εντάσσεται στις δραστηριότητες της Λέσχης Ανάγνωσης που πραγματοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου για 6η συνεχή χρονιά με πολλή μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική ανταπόκριση από την πλευρά των μαθητών. Την έμπνευση για την λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης είχε η φιλόλογος του σχολείου Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποία μέσα από πολύ ωραίες ιδέες και προγράμματα βοηθά τους μαθητές να αγαπήσουν το βιβλίο και την λογοτεχνία διαβάζοντας «πίσω από τις λέξεις».

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: Δωροθέα Ανδριακοπούλου- Αρετή Αργυρού- Μαριτίνα Βελισσαροπούλου- Θεώνη Χριστοπούλου- Μαριέλενα Πορτοκάλη- Ανδρομάχη Καραθανάση- Άντζελα Γκίναϊ- Ειρήνη Μαρκορά- Παναγιώτης Μαγκλάρας- Ανδρέας Θεοδωρόπουλος- Γιώργος Ζωϊτσούδης- Θάλεια Βίλλιου- Μαρία Βλάχου- Αλεξάνδρα Δρούκα- Βάλια Κατσίνη- Θανάσης Ρούφας- Ιωάννα –Ελισάβετ Αργυροπούλου και Αριστείδης Καραμάνος.
Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις φιλολόγους Ελένη Παναγιωτοπούλου και Αγάθη Δούκα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr