background img
banner
banner

Ο Συνοικισμός εόρτασε την Αγία Άννα

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Με κάθε επισημότητα και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, εόρτασε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Θεοπρομήτορος Άννης, την Σύλληψη της Αγίας Άννης. Τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας παρουσία πλήθους πιστών που συνέρευσαν στον Ναό του Συνοικισμού Νικολάου Πλαστήρα, να προσευχηθούν.

Μεστός, καθοδηγητικός και ουσιώδης ο θείος λόγος που κήρυξε ο Μητροπολίτης, μιλώντας για το τι εορτάζουμε την 9η Δεκεμβρίου και για την Αγία Άννα, που – όπως είπε – ανήκει στα ιερά πρόσωπα που η Θεία Χάρη αξίωσε να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο της σωτηρίας των ανθρώπων. ΄΄Το θαύμα της σύλληψης της Παναγίας από την Άννα που ξεπερνούσε τους νόμους της φύσης προετοίμαζε ένα ακόμα μεγαλύτερο. Η Θεία Βούληση προετοίμαζε την ‹‹άσπορον σύλληψιν›› και ‹‹άφθορον γέννηση›› του Χριστού από την Παρθένο Μαρία. Η ηλικιωμένη και στείρα για τον κόσμο Άννα απέκτησε με τη Θεία Χάρη κόρη, τη μητέρα του Σωτήρα. Σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, που η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Παναγίας, ας μη χάνουμε ποτέ την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό, όπως οι ευσεβείς Θεοπροπάτορες Ιωακείμ και Άννα΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δίνουν προτεραιότητα στην ύλη και  χάνουν την ουσία»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του για την εσκεμμένη ατεκνία στις μέρες μας και την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα, επισημαίνοντας πως πολλοί επικαλούνται ότι αδυνατούν οικονομικά να μεγαλώσουν παιδιά. Και το ερώτημα που έθεσε ο Μητροπολίτης είναι «γιατί παλιότερα τα ζευγάρια αποκτούσαν τρία, τέσσερα ή και πέντε παιδιά;». Δίνοντας την απάντηση, τόνισε πως τότε βρίσκονταν σε δυσχερέστερη οικονομική θέση ωστόσο σήμερα δεν θυσιάζουν τα ταξίδια και την άνετη ζωή για ένα παιδί.
Δίνουν προτεραιότητα στην ύλη, χάνοντας την ουσία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τονίζοντας πως τα τέκνα είναι η ευλογία του Θεού για τον άνθρωπο.

Προτροπή προς τους ιερείς να έχουν σύμβουλο την αγάπη

Μετά την απόλυση, ο εφημέριος του εορτάζοντα Ιερού Ναού πατήρ Αγαθόνικος Τσάκαλος, εκ μέρους του ιδίου και του συνεφημερίου του πατρός Δημητρίου Κουτρουλή, ευχαρίστησε θερμώς τον Μητροπολίτη που με χαρά δέχθηκε την πρόταση να χοροστατήσει και να ιερουργήσει την ημέρα αυτή στον ναό και του ευχήθηκε καλή Ποιμαντορία.
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως γνωρίζει τους δύο ιερείς από παλιά, τονίζοντας πως πρόκειται για δύο σπουδαίους κληρικούς, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους υπόλοιπους της Ιεράς Μητροπόλεως, κάτι που – όπως είπε – έχει αναγνωριστεί στους εκκλησιαστικούς κύκλους στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Πλαισιωμένος από μεγάλο αριθμό ιερέων που παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί του, τους προέτρεψε να έχουν πάντα ως σύμβουλό τους την αγάπη μεταξύ τους και πως έτσι θα την μεταλαμπαδεύουν και στους πιστούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr