background img
banner
banner

Προσλήψεις στον δήμο και όχι εργολαβίες

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

Να κινηθεί στην λογική των προσλήψεων προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις στον δήμο και να μην επιλέξει την είσοδο εργολάβων στις δημοτικές υπηρεσίες, ζήτησαν από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Δήμου Αιγιαλείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και είχε περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, με σκοπό την γνωριμία του δημάρχου με τη νέα διοίκηση του Σωματείου που προέκυψε πρόσφατα από εκλογές. Η πρόεδρος Μαρία Κοντεσοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. εξέθεσαν στον δήμαρχο τις θέσεις των εργαζομένων – μελών του Σωματείου. Κυρίως, η διοίκηση αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δομών του Δήμου και κατ’ επέκτασιν του συμβουλευτικού, προστατευτικού και παρεμβατικού ρόλου του Δήμου προς όφελος των δημοτών.

Έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά η κ. Κοντεσοπούλου, ΄΄η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους είτε να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού είτε να προχωρήσουν σε αναθέσεις υπηρεσιών σε εργολάβους. Στην περίπτωση του δήμου Αιγιαλείας υπάρχει ήδη αποδυνάμωση εξαιτίας αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων. Θέση του Σωματείου μας είναι ότι πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις μέσω προσλήψεων και για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και να μην υποβαθμίζονται, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες γιατί αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους μας, ενώ και οι δομές αποδυναμώνονται και απαξιώνεται η δουλειά του υπάρχοντος προσωπικού΄΄.
΄΄Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις απαιτήσεις του εργολάβου για την συνέχεια και τις επιπτώσεις που θα έχει η είσοδος ιδιωτών στις δημοτικές υπηρεσίες΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Σωματείου.

Υπόσχεση δημάρχου για συνεχή συνεργασία

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Καλογερόπουλος υποσχέθηκε συνεχή δημιουργική συνεργασία με το σωματείο, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και των διακριτών θεσμικών ρόλων, με στόχο την αμεσότητα, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει και όσα θέματα τέθηκαν επί τάπητος, με γνώμονα πάντα τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr