background img
banner
banner

Προχωρά… αργά το Δικαστικό Μέγαρο

ΑΡΓΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Με αργούς σχετικά ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων δικαστικών υπαλλήλων, κυρίως όταν είδαν ξανά εισροή υδάτων εξαιτίας της βροχής.

Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και η σύμβαση προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών σε 285 ημέρες. Η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση ικριωμάτων για αποκατάσταση βλαβών και επισκευές επιχρισμάτων εξωτερικών όψεων στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου. Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄η αντικατάσταση των κουφωμάτων δεν έχει προχωρήσει καθώς, απ’ όσο γνωρίζουμε, έχουν παραγγελθεί τα αλουμίνια και αναμένονται. Δοκιμαστικά τοποθετήθηκε ένα πριν λίγες ημέρες και το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα. Η πορεία των εργασιών εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και δεν είναι ότι το συνεργείο δεν προχωράει. Αντιθέτως, καθημερινά βρίσκονται στις εγκαταστάσεις περίπου δέκα με δώδεκα άτομα συνεργείο που δουλεύουν. Σημασία έχει ότι το έργο έχει ξεκινήσει και προχωρά. Τόσα χρόνια περιμέναμε, ας κάνουμε ακόμη λίγη υπομονή΄΄.

Γίνονται μονώσεις

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μπέσκου, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση υδρορροών και τώρα βρίσκονται στην φάση τοποθέτησης των μονώσεων.  Στα σημεία που ανοίχτηκαν τρύπες για να πέσει πίσσα και χαλίκι υπήρξε εισροή ομβρίων ωστόσο όπου ολοκληρώθηκε η μόνωση υπάρχει πλήρης στεγανοποίηση. Προβλέπεται στεγανοποίηση της οροφής και των ακροατηρίων και η αντικατάσταση των κουφωμάτων ώστε να υπάρξει θερμομόνωση.

Εκείνο πάντως που επισημαίνουν δικαστικοί υπάλληλοι είναι ότι για την ώρα κάθε φορά που βρέχει υπάρχει εισροή υδάτων σε χώρους του ισογείου και του υπογείου χώρου στάθμευσης, ενώ αναρωτιούνται πώς θα παραδοθεί το έργο σε έξι μήνες από τη στιγμή που στα 80 παράθυρα έχει γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων μόνο σε ένα… Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Μέγαρο παραδόθηκε με κάθε επισημότητα το 2003 και παρότι… υπεσύγχρονο, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μετατράπηκε σε κτίριο «φάντασμα» με τοίχους που μπάζουν νερά και ετοιμόρροπα παράθυρα.

Το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 6.508.667 ευρώ, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τις ενστάσεις τους για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν πέρασε παρά μονάχα λίγος καιρός για να γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια φθορών και δυσλειτουργιών, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά τη λειτουργία του Μεγάρου σε κάποια σημεία το κτίριο γέμισε νερά από διαρροή σε σωλήνες, με την κατάσταση να δυσκολεύει χρόνο με το χρόνο.

Κατόπιν επίμονων πιέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου εξασφαλίστηκε επαρκές κονδύλι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών ώστε για ορίζοντα χρόνων να μην ξαναπαρουσιαστούν προβλήματα στο Μέγαρο. Από πλευράς εταιρείας πάντως στην παρούσα φάση, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα παραδοθεί και το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει σαν… καινούριο. Ίδωμεν!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr