background img
banner
banner

Πρόταση για την ποιοτική βελτίωση των πολιτικών οργάνων του δήμου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘‘ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ’’

Πρόταση ώστε να ξεκινήσει μια πρώτη κουβέντα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο- Οικονομική Επιτροπή- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής-Νομικά Πρόσωπα και λοιπές επιτροπές) και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των συνεδριάσεών τους, κατέθεσε η δημοτική παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια».

Οι αλλαγές που καταθέτει, θεωρεί ότι θα συμβάλουν θετικά προς μια ποιοτική αναβάθμιση των οργάνων του Δήμου καθώς με αυτό τον τρόπο το σύνολο των συμβούλων, των παρατάξεων και των μελών των επιτροπών θα είναι σε θέση να τοποθετηθούν αρτιότερα στα ζητήματα που τίθενται. Θεωρεί δε ότι σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα της δημοκρατίας που υπάρχει σε κάθε τόπο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της δημοκρατίας και της διεύρυνσής της που κατακτιέται στα βασικά όργανα πολιτικής εξουσίας. Το σκεπτικό της πρότασης ανέπτυξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουβαράς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και ζητήθηκε να κατατεθεί και γραπτώς από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Ντίνο, ώστε να μελετηθεί από την δημοτική αρχή.

Συνεδριάσεις σε συγκεκριμένες μέρες και με εισηγήσεις για όλους!

Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι για να λειτουργούν τα παραπάνω όργανα καλύτερα θα πρέπει:

  1. Να υπάρχουν προκαθορισμένες ημέρες της εβδομάδας και ώρες στις οποίες να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των οργάνων. Οι μέρες αυτές και οι ώρες των συνεδριάσεων να επιλεγούν με κριτήριο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή παρουσία των μελών που απαρτίζουν τα όργανα. Προκρίνονται οι μέρες Δευτέρα και Τετάρτη και απογευματινές ώρες (μετά τις 18:00).
  2. Να πραγματοποιείται συνεδρίαση οποιασδήποτε επιτροπής μόνο σε περίπτωση που τα αντίστοιχα μέλη της έχουν λάβει πρόσκληση τουλάχιστον 5 εργάσιμες μέρες πριν την συνεδρίαση. Στην πρόσκληση να αναφέρεται το σύνολο των θεμάτων.
  3. Να πραγματοποιείται συνεδρίαση οποιασδήποτε επιτροπής μόνο σε περίπτωση που έχει αποσταλεί, στα αντίστοιχα μέλη που την απαρτίζουν, “φάκελος” που να περιέχει το σύνολο των εισηγήσεων των θεμάτων της συνεδρίασης καθώς και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα τουλάχιστον 4 εργάσιμες πριν την συνεδρίαση.
  4. Να υπάρχει απευθείας πρόσβαση για όλους τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη των οργάνων σε οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο αρχείο του Δήμου προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια.
  5. Οι συνεδριάσεις όλων των οργάνων του Δήμου να είναι ανοιχτές για τα Μ.Μ.Ε. αλλά και για πολίτες που θέλουν να εκφέρουν γνώμη.
  6. Να πραγματοποιείται ψηφιακή καταγραφή των συνεδριάσεων των οργάνων ώστε να προβάλλονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα και να είναι ανοικτές για όλους τους δημότες.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr