background img
banner
banner

«Σάρκα και οστά» παίρνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας!

ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πρώτο δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο σε επίπεδο Αιγιάλειας ιδρύεται αυτές τις μέρες, με σκοπό τη συνεργασία για την προαγωγή του πολιτισμού, του εθελοντισμού και την βελτίωση της τοπικής κοινωνίας.

Το όνομα αυτής; Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας που ήδη παίρνει «σάρκα και οστά» αποτελούμενη σε πρώτη φάση από συλλόγους που έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην περιοχή και προσπαθούν για το καλύτερο…

Την περασμένη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση των συλλόγων που αποτελούν την πρώτη… μαγιά της Ομοσπονδίας, ενώ εντός των ημερών κατατίθεται το καταστατικό προς έγκριση στο Πρωτοδικείο. Πρόκειται, σε πρώτη φάση για εννέα συλλόγους, ωστόσο η Ομοσπονδία θα είναι ανοιχτή ώστε να δεχθεί στις τάξεις της κάθε σύλλογο, τα μέλη και οι σκοποί του οποίου είναι συνυφασμένα με τα δικά της.

Οι σκοποί

Όπως εξηγεί στo protionline.gr ο προσωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ΄΄πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που σκοπό έχει αρχικά τη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων και εν συνεχεία την στήριξη μεταξύ των μελών, την αλληλοϋποστήριξη των συλλόγων, τη διαφύλαξη, διατήρηση, προαγωγή, ανάπτυξη και προβολή των ιστορικών, αυθεντικών λαϊκών παραδόσεων, της πολιτιστικής κληρονομίας, του εθελοντισμού και του πολιτισμού του τόπου. Ανοίγει δρόμους για κοινές δράσεις, ωστόσο διατηρείται στο έπακρο η αυτοτέλεια των σωματείων – μελών΄΄.

Η αρχή…

Σαν σκέψη ξεκίνησε το 2017 από τον κ. Καραδημητρόπουλο που ήταν τότε πρόεδρος του Συλλόγου Νέο Σαλμενίκο από τον Ανδρέα Παλαιολογόπουλο του Συλλόγου «Αχαιοί» και από άλλους συλλόγους Συμπολιτείας και Ερινεού, ωστόσο δεν καρποφόρησε.

Πριν από δύο μήνες έγινε επαναπροσέγγιση με την συμμετοχή εκπροσώπων κι άλλων πέντε συλλόγων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις και οι συζητήσεις πύκνωσαν για τα να καταλήξουν οι συμμετέχοντες στην σύσταση του Σωματείου που έχει ορίσει πλέον και προσωρινή διοίκηση, μέχρι να συγκροτηθεί και να πραγματοποιηθούν εκλογές. Η προσωρινή διοίκηση αποτελείται από τους εξής: πρόεδρος: Σταύρος Καραδημητρόπουλος, αντιπρόεδρος: Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, γραμματέας: Νίκος Παπαδόπουλος, ταμίας: Θανάσης Μπαλτιμάς, μέλη: Σοφία Ξυνού, Σπύρος Χριστόπουλος, Ολυμπία Ρούβαλη.

Τα σωματεία – σύλλογοι που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας, είναι: Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Άγ. Νικόλαος», Χορευτικός Όμιλος «Αχαιοί», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Μέλισσα», Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ήλιος», Πολιτιστικός και Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Διγελιωτίκων, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Μαυρικίου, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Νέο Σαλμενίκο και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης «Ευαγγελισμός».

Για πρώτη φορά στην περιοχή!

Όπως μετέφεραν στo protionline.gr τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας, ΄΄πρόκειται για την ίδρυση για πρώτη φορά στην περιοχή δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου που έρχεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των συμμετεχόντων συλλόγων και στόχο να αναβαθμίσει τις δράσεις τους. Είναι «ανοιχτή» σε όλους τους συλλόγους που έχουν τα νόμιμα έγγραφα και ευελπιστεί να δώσει μία τονωτική ένεση στην τοπική κοινωνία΄΄!

Στην κεντρική φωτογραφία: Φάνης Κρίνος ( γραμματέας) Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής “Άγιος Νικόλαος”, Ανδρέας Παλαιολογόπουλος πρόεδρος Χορευτικού Ομίλου Αβύθου” Αχαιοί”, Νικόλαος Παπαδόπουλος πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής, Σπύρος Χριστόπουλος πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων “Η μέλισσα”, Γιώργος Ρόζος πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανίτικων “Ήλιος”, Σοφία Ξυνού πρόεδρος Πολιτιστικού, Φιλοπροδευτικού & Αθλητικού Συλλόγου Διγελιώτικων, Φάνης Παπαδόπουλος πρόεδρος και Θανάσης Κόρδας γραμματέας φιλοπροδευτικού Συλλόγου Νέων Μαυρικίου, Χριστίνα Αναστασόπουλου (δικηγόρος νεοσύστατης ομοσπονδίας), Σταύρος Καραδημητρόπουλος πρώην πρόεδρος και Θανάσης Μπαλτιμάς πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου “Νέο Σαλμενικο”, Ολυμπία Ρούβαλη πρόεδρος εκπολιτιστικού συλλόγου Ροδοδάφνης “Ευαγγελισμός”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr