background img
banner
banner

Σε προεκλογική τροχιά ο Εμπορικός Σύλλογος

ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Μπορεί η επίσημη ημερομηνία των εκλογών να μην έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγίου έχει εισέλθει σε… τροχιά εκλογών.
Οι επικεφαλής των υποψηφίων συνδυασμών φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές άτυπα αλλά και επίσημα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Εν μέσω των εορτών, όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, η διάσταση απόψεων μεταξύ μελών του Δ.Σ. και η παλιότερη «κόντρα» με τις εκατέρωθεν κατηγορίες που έχουν προηγηθεί, δεν αφήνει περιθώρια για μία ήσυχη προεκλογική περίοδο, ενώ δεν αποκλείεται υποψήφιοι να είναι περισσότεροι των δύο συνδυασμών.

Οι προηγούμενες εκλογές είχαν πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2016, η θητεία της διοίκησης είναι τριετής, γεγονός που έκανε πέντε από τα μέλη του Δ.Σ., δηλαδή τους Λάμπη Παπαδόπουλο, Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη, Παναγιώτη Μπαναχάρη, Κώστα Μπρούμα και Μίλτο Καραφωτιά, να ζητήσουν την προηγούμενη εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όπως ορίζει το καταστατικό, με ένα και μοναδικό θέμα τη σύγκληση εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης στις 3 Ιανουαρίου, μεθ’ ορισμού ημερομηνίας εκλογών στις 28 Ιανουαρίου 2020 που συμπίπτει με το πέρας της θητείας του σημερινού Δ.Σ.

Αίτημα για συνεδρίαση Δ.Σ. με μοναδικό θέμα τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Όπως μετέφεραν στο protionline.gr, βάσει καταστατικού, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. πρέπει να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών από το Δ.Σ. και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Το προεδρείο του Συλλόγου έκανε δεκτό το αίτημα αποστέλλοντας πρόσκληση στα μέλη την Πέμπτη ώστε να συνεδριάσουν την Παρασκευή το μεσημέρι, όπερ και εγένετο. Παρουσία όλων, ο επικεφαλής της Εμπορικής Ενότητας Λάμπης Παπαδόπουλος, κατέθεσε πρόταση για την πραγματοποίηση των εκλογών στις 28 Ιανουαρίου κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο που σκέφτεται την 31η Ιανουαρίου. Μάλιστα, δεν έγινε δεκτό το αίτημα των πέντε για ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, ορίζοντας νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. γι’ αυτό το σκοπό στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή εκεί όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η ημερομηνία των εκλογών.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφίων

Το βασικό είναι ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιανουαρίου χωρίς να έχουν εκφράσει ανοιχτά τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. αν θα είναι υποψήφια. Μάλιστα, κάποιοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους. Αντιθέτως, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος εκφράζει την πρόθεσή του να μπει και πάλι στον… στίβο, πραγματοποιώντας καθημερινές επαφές και καταγράφοντας τις απόψεις των εμπόρων για την τοπική αγορά. Στόχος του είναι να καταστήσει δυνατή την «Εμπορική Ενότητα» ενισχύοντας τον συνδυασμό με νέα πρόσωπα που θα του δώσουν άλλη δυναμική. Την ίδια στιγμή, το προεδρείο του Συλλόγου, με την πρόεδρο Μαίρη Χρονοπούλου, την γεν. γραμματέα Ντία Παναγοπούλου αλλά και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Ντερντέ πραγματοποιούν συναντήσεις και λαμβάνουν πρωτοβουλίες από θεσμική θέση με δήμαρχο, τοπική ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ.

Ανεξάρτητα από τη «μάχη» των εντυπώσεων, το μεγάλο στοίχημα για τους δύο υποφαινόμενους συνδυασμούς, είναι να ενισχυθούν με όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο κατάλληλα άτομα. Το ζητούμενο για την αγορά είναι να πραγματοποιηθούν εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο… ώστε να υπάρχει και η απαραίτητη συμμετοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr