background img
banner
banner

Συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας για τα χρηματοδοτούμενα έργα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 32 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΞΙΩΝΕΙ Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ!

Ο καλός προγραμματισμός και η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Δήμων μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα διαθέσιμα κονδύλια από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφέρεια συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Αιγιαλείας Βάσω Ψυχράμη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο συζήτησης τα χρηματοδοτούμενα έργα.

Ανάμεσα σε αυτά τα προς δημοπράτηση έργα αλλά και αυτά που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της μελέτης με προοπτική ένταξης. Ξεχωρίζουν δε οι προτάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που έχουν να κάνουν με έργα ζωτικής σημασίας, όσο βέβαια και τα υπόλοιπα που προωθεί ο δήμος.

Ερωτηθείσα σχετικώς από τo protionline.gr, η κ. Ψυχράμη τόνισε πως ΄΄ήταν η τρίτη συνάντηση του Περιφερειάρχη με σκοπό να προχωρήσει σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ και σε συμβάσεις για τα έργα.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε όταν κάλεσε όλους τους δημάρχους ζητώντας τους συνεργασία, η δεύτερη όταν επισκέφθηκε ο ίδιος τον δήμο Αιγιαλείας όπου ζήτησε τεχνικά δελτία και βαθμό ωριμότητας των μελετών και η τρίτη αυτή που πραγματοποιήθηκε προχθές, φανερώνοντας τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής για όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων. Καταθέσαμε στον κ. Φαρμάκη τη λίστα με τα ώριμα έργα αλλά και με αυτά για τα οποία ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες θα είναι όμως όλα έτοιμα μέχρι να ανοίξουν οι σχετικές προσκλήσεις ώστε να καταθέσουμε προτάσεις και να ενταχθούν΄΄.

Να σημειωθεί ότι την κ. Ψυχράμη συνόδευαν ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα προγραμμάτων Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΑ, ενώ παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας.

΄΄Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μας κάλεσε ο Περιφερειάρχης και πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση, καθώς δείχνει πως έτσι λειτουργεί οργανωμένα με στόχο την σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις΄΄, σημείωσε ακόμη η αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας πως κάποια από αυτά τα έργα θα ενταχθούν στο υπάρχον ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και κάποια άλλα που δεν είναι στον τελικό βαθμό ετοιμότητας, στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τα έργα που δρομολογεί ο δήμος και τέθηκαν στον Περιφερειάρχη

Ποια είναι όμως τα έργα που δρομολογεί ο δήμος και προτάθηκαν στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση; Έξι από αυτά αφορούν την ΔΕΥΑΑ και επτά τον δήμο Αιγιαλείας ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός όλων ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικά, τα έργα για τα οποία διεκδικεί χρηματοδότηση η ΔΕΥΑΑ, είναι: Αποχέτευση οδού Κορίνθου Αιγίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικατάσταση εξωτερικού Καταθλιπτικού Αγωγού Αιγείρας (ποτ. Κράθης – δεξ. Αιγείρας), έργο ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.111.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή το ΕΣΠΑ προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Μονάδα θερμικής Ξήρανσης Αστικής Λυματολάσπης 6,8 εκατ. ευρώ από το Π.Δ.Ε. ή το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προμήθεια, εγκατάσταση κα θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων δήμου Αιγιαλείας προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. ή το ΕΣΠΑ 2014-2020. Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Τ.Κ. Διγελιωτίκων, Βαλιμιτίκων και Τέμενης προϋπολογισμού 9.845.500 από το Π.Δ.Ε. ή ΕΣΠΑ 2014-2020 και επισκευή ισόγειου επαγγελματικού κτιρίου μεικτής κατασκευής (πρώην Σφαγεία) προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ από το Π.Δ.Ε. ή το ΕΣΠΑ 2014-2020.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr