background img
banner
banner

Τα γραφεία της “Πρώτης” επισκέφθηκε ο κ. Ιερώνυμος

ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ

Τα γραφεία της “Πρώτης” επισκέφθηκε προ ημερών ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, μετά από πρόσκληση του εκδότη της εφημερίδας Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου. Τους δύο άντρες ενώνουν πέραν της φιλίας και αλληλοεκτίμησης, τα μαθητικά χρόνια, αφού ήταν συμμαθητές στο 1ο Λύκειο Αιγίου.

Η ενθρόνιση του κ. Ιερώνυμου, έδωσε νέα πνοή στις σχέσεις τοπικής εκκλησίας και ποιμνίου, το οποίο βλέπει στο πρόσωπο του διαδόχου του κ. Αμβροσίου, έναν άνθρωπο μετρημένο, αποφασιστικό και συγχρόνως προσιτό. Τον κ. Ιερώνυμο κατά την επίσκεψή του στην εφημερίδα μας, συνόδευσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μυλωνάς.

Η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, γέμισε χαρά τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραβρέθηκαν στην συνάντηση, με τον κ. Ιερώνυμο να προσφέρει την ευλογία του και την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας. Μετά από ένα γόνιμο διάλογο με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, ο εκδότης της “Π”, προσέφερε στον Μητροπολίτη μια φωτογραφία με παλιούς συμμαθητές, δεμένη σε κορνίζα και τον κ. Ιερώνυμο στο κέντρο αυτής.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον νέο Μητροπολίτη να ανταποδίδει την πρόσκληση για γεύμα στο επισκοπικό μέγαρο.

Έτσι λοιπόν, η οικογένεια του κ. Παπαγιαννόπουλου, παρακάθισε σε γεύμα, παρουσία και του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Ο κ. Αμβρόσιος, έγινε και το κεντρικό πρόσωπο της συζήτησης, η οποία εξελίχθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια του γεύματος, με ενδιαφέρουσες ιστορίες από την προσωπική του ζωή.
Ιδιαίτερη στιγμή η “εξομολόγηση” του νέου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, ο οποίος επανέλαβε όσα είχε πει κατά την ενθρόνισή του, για το σεβασμό και τη συνεργασία που θέλει και έχει με τον προκάτοχό του.

Αξίζουν βεβαίως συγχαρητήρια, στην μαγείρισσα της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γιαννούλα, η οποία ετοίμασε αρνάκι φρικασέ που τιμήθηκε δεόντως από την ομήγυρη, από την οποία δεν έλειπε ο στενός συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου πατέρας Χρυσόστομος Μυλωνάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr