background img
banner
banner

Το… άστρο του ΔΙΕΚ «φωτίζει» την κοινωνία

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αιγίου συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αιγιαλείας και διοργανώνει χριστουγεννιάτικες δράσεις, γεμίζοντας τις καρδιές μας με χαρά, ελπίδα και δημιουργικότητα, κάνοντας την κατάρτιση έμπνευση και προσφορά.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εγκαινίων του Πάρκου των Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο σπίτι του ΔΙΕΚ Αιγίου, διακοσμημένο υπό την επιμέλεια των τμημάτων «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης», «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής» άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε, με πολλές εκπλήξεις, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Την Παρασκευή 13 του μήνα, σημειώθηκε… έκρηξη χριστουγεννιάτικων γεύσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Οι ομάδες του ΔΙΕΚ, βάζοντας φαντασία, μεράκι και πασπαλίζοντας με μυρωδάτα χριστουγεννιάτικα μπαχάρια, μεταμόρφωσαν την πρώτη ύλη, μπροστά στα μάτια του κόσμου και ένα εκρηκτικό ταξίδι γεύσεων ξεκίνησε. (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» ΟΜΑΔΑ LONG BEACH, ΟΜΑΔΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ, ΟΜΑΔΑ REFRΑΙN).

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30, στο Σπιτάκι των Εικαστικών, έρχεται «Η μαγεία της μουσικής δημιουργίας». Με οδηγό την φαντασία τα ανακυκλώσιμα υλικά παίρνουν ζωή και μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα, η ορχήστρα ζωντανεύει και χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημυρίζουν το Πάρκο των Χριστουγέννων. (ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»). Στο Σπιτάκη του Άη Βασίλη, θα πραγματοποιηθεί «Η Λαμπερή κατασκευή Χριστουγεννιάτικων αντικειμένων μέσα από τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D». Μικροί και μεγάλοι εμπνευστές της φαντασίας θα οδηγηθούν σε ένα μαγικό ταξίδι χρωμάτων δημιουργώντας Χριστουγεννιάτικα 3D αντικείμενα. (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης», «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»).

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30 πλατεία Αγ. Λαύρας «Η φωτεινή πλοήγηση στους στολισμένους δρόμους του Αιγίου ξεκινά». Το παιχνίδι ζωντανεύει οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες έχουν τις απαντήσεις των γρίφων. Ο πιο γρήγορος συγκεντρώνει φωτεινά αστέρια και ο νικητής είναι μόνο ένας. Απονομή αναμνηστικών συμμετοχής και βραβείων. (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης» «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»).

«Γλυκιές απολαύσεις»: Χειροποίητες γλυκές απολαύσεις δημιουργεί η ομάδα LONG BEACH του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ –ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF» ταξιδεύοντας μας στους πιο γλυκούς προορισμούς (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» ΟΜΑΔΑ LONG BEACH).

Στις 16:30 στο Πάρκο και το Σπιτάκι PAINTING, Μαγεμένοι ήρωες των παραμυθιών μεταμορφώνονται με λάμψεις από χρυσοασημόσκονη (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ»). Σπιτάκι Εικαστικών «Πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα Ταξίδια στον κόσμο της Ανακύκλωσης των Χρωμάτων και της Φαντασίας». Με οδηγό την θαλπωρή των χρωμάτων και την μαγεία των ανακυκλώσιμων δημιουργούμε χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς φίλους μας (ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»).

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30, Σπιτάκι Εικαστικών: Στο εργαστήρι των ξωτικών δημιουργούν χειροποίητες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους (ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»). Σπιτάκι ΔΙΕΚ Αιγίου: «Μικροί επιστήμονες εν δράση». Στο σπιτάκι του ΔΙΕΚ Αιγίου έχοντας ως πρώτη ύλη το τοπικό μας ελαιόλαδο οι μικροί επιστήμονες θα μυηθούν στο κόσμο της κοσμετολογίας κατασκευάζοντας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα σαπουνάκια. (ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Φαρμακείου»). Σπιτάκι FACE PAINTING: Χριστουγεννιάτικα σχέδια ζωντανεύουν με χρωματιστή διάθεση και λάμψη από glitter. ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ». Εξέδρα Πάρκου: «Ενώνουμε τα κομμάτια του πάζλ και το μαγικό ταξίδι ξεκινά». Συνδυάστε σωστά τα κομμάτια του παζλ από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωντανέψτε τους παραμυθένιους ήρωες του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου. (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης» «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»).

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30: Σπιτάκι Άη Βασίλη: «Γνωρίζοντας τον εντυπωσιακό κόσμο των τρισδιάστατων εκτυπώσεων». Με οδηγό την φαντασία των χρωμάτων και το ταλέντο της δημιουργίας οι Χριστουγεννιάτικες 3D εκτυπώσεις ζωντανεύουν μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης» «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής». Σπιτάκι FACE PAINTING: Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τη ματιά του τμήματος Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ. (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ». Σπιτάκι Εικαστικών: «Οι μικροί φίλοι κατασκευάζουν εμπνευσμένοι από το φυσικό περιβάλλον». Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που εκτείνεται παντού ακόμα και στο φυσικό μας περιβάλλον δημιουργούμε με τους μικρούς μας φίλους ανακυκλώσιμες χριστουγεννιάτικες κατασκευές (ΔΙΕΚ Αιγίου /ΤΜΗΜΑ: «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»).

Τέλος, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 16:30: Εξέδρα Πάρκου: «Μικροί και μεγάλοι ιχνηλάτες της φαντασίας». Στην εξέδρα του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου με ήρωα τον φανταστικό Λαμποίκο το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού  ζωντανεύει μέσα από ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης και μυστηρίου (ΔΙΕΚ Αιγίου/ ΤΜΗΜΑ «Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης», «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής).


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr