background img
banner
banner

Το παρασκήνιο με τον Συμπαραστάτη

Οι πολλές υποψηφιότητες (7) για τη θέση του περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, προβλημάτισε τον Νεκτάριο Φαρμάκη και την ομάδα του, που ήθελε οπωσδήποτε να υπάρχει εκλογή στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

Με 42 συμβούλους να δίνουν το παρών στην ψηφοφορία της Τετάρτης, δύο Αιγιώτες δικηγόροι με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Γιάννης Μεντζελόπουλος και η Μαρία Μπιρπανάγου, προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη θέση ανάμεσα σε πέντε Πατρινούς.

Στην πρώτη ψηφοφορία φάνηκε ότι ο επιχειρηματίας Γιώργος Τελώνης με 19 ψήφους, ήταν ο εκλεκτός των δύο μεγάλων παρατάξεων (Φαρμάκης – Κατσιφάρας), σπάζοντας τη γραμμή, ο μεν πρώτος για τον Πέτρο Ρηγάτο, δικηγόρο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών (6 ψήφους) και ο δεύτερος για το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Μπιλίρη (5 ψήφους).

 

Οι Αιγιαλείς περιορίστηκαν, με την Μπιρπανάγου να παίρνει τις 6 ψήφους της παράταξης Σπηλιόπουλου και τον Μεντζελόπουλο 2 ψήφους από την παράταξη Φαρμάκη.

Οι δύο άλλες υποψηφιότητες, της Παναγιώτας Τόγια και της Μαγδαληνής Δερματίνου, δεν είχαν επίσης καμία τύχη.

Ο Φαρμάκης που είχε το δικαίωμα να στείλει τη νέα ψηφοφορία σε δύο μήνες, εφόσον κανείς δεν είχε πλειοψηφία, προτίμησε η νέα ψηφοφορία να γίνει αυθημερόν, με τον Γιώργο Τελώνη να σαρώνει τελικά με 34 ψήφους στις 42, και τους Αιγιώτες να παίρνουν από μία ψήφο.

(Το σχόλιο αφορά εκτιμήσεις, αφού η ψηφοφορία ήταν μυστική).


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr