background img
banner
banner

Υπό… στενή παρακολούθηση

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι μείζονος σημασίας και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» Βασιλική Ψυχράμη, το παρακολουθεί στενά. Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Νομού Αχαΐας, του οποίου αποτελεί μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκεί όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η καταστατική του πράξη.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Αχαΐας είναι το μοναδικό όργανο διαχείρισης των αποβλήτων στο σύνολο του Νομού και προέκυψε μετά την συγχώνευση όλων των ΦΟ.Δ.Σ.Α της Αχαΐας.
Η κ. Ψυχράμη διαπίστωσε πως οι διαδικασίες για την έναρξη της κοινής διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Αχαΐας προχωρούν, ωστόσο η δράση του Συνδέσμου ακόμη έχει να κάνει με την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των δήμων, που σχετίζονται με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η καταστατική πράξη περιλαμβάνει τους σκοπούς και τον τρόπο λειτουργίας του, έτσι ώστε ο Σύνδεσμος να περάσει σε άλλη φάση, αυτή της προώθησης και υλοποίησης όλων των έργων υποδομής και των δράσεων που απαιτούνται, προκειμένου να υπάρξει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του νομού. Υπενθυμίζεται ότι στο Δ.Σ. εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας συμμετέχουν ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και η αντιδήμαρχος κ. Ψυχράμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr