background img
banner
banner

Ανακύκλωση αγάπης στο πιο φαντασμαγορικό Πάρκο των Χριστουγέννων! | ΦΩΤΟ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ Η «ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ»

Μία φορά κι έναν καιρό, άνοιξε τις πύλες του ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, όπου όλοι οι ήρωες των παραμυθιών έγιναν μία αγκαλιά κι άρχισαν να μαθαίνουν μικρούς και μεγάλους πως όλοι μαζί μπορούν να κάνουν την Αιγιάλεια καλύτερη. Τα εγκαίνια του λαμπερού αυτού του Πάρκου, δηλαδή της «Χώρας όπου τίποτα δεν πάει χαμένο», πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου, σε μία ατμόσφαιρα μαγική, με δρώμενα και ποιοτικές εκδηλώσεις που άφησαν στους εκατοντάδες Αιγιαλείς που το κατέκλυσαν, την γλυκιά γεύση των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με την διαπίστωση πως ανακύκλωση και πολιτισμός βαδίζουν μαζί, όχι μόνο στους διαδρόμους του εντυπωσιακού Πάρκου, αλλά σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας.

Η διαρρύθμιση του φετινού Πάρκου καθώς και οι πρωτότυπες αριστοτεχνικές εικαστικές κατασκευές, επηρεασμένες από τα αγαπημένα μας παραμύθια, το ανεβάζουν αρκετά σκαλοπάτια πιο ψηλά από τα προηγούμενα χρόνια. Τα σπιτάκια ξεπηδούν εντυπωσιακά μέσα στο πράσινο κι είναι σαν να… φωνάζουν τους επισκέπτες να κλειστούν μέσα τους. Τα παιδιά ενθουσιασμένα έτρεχαν χαρούμενα και οι γονείς έσπευδαν να τα φωτογραφήσουν. Μια ατμόσφαιρα χαρούμενη, ελπιδοφόρα που δήμος Αιγιαλείας και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δημιούργησαν φέτος, δίνοντας σαφή δείγματα για τον άνεμο αλλαγής που πνέει πλέον στην Αιγιάλεια.

Λίγη ώρα πριν το άνοιγμα του Πάρκου προηγήθηκε ένα μαγικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και βέβαια η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη βόλτα των Φιλαρμονικών της Αιγιάλειας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που έφτασαν μέχρι το Πάρκο δίνοντας το ηχητικό εναρκτήριο λάκτισμα! Συμμετείχαν η Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης”, η Φιλαρμονική του μουσικοχορευτικού συλλόγου “Φιλαρμονική Ακράτας” και η Δημοτική “Φιλαρμονική Δερβενίου”.

Το κλειδί… ήρθε από τον ουρανό

Η είσοδος στο Πάρκο φέτος έγινε από την πόρτα κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έλαβε το κλειδί για να ανοίξει το Πάρκο, με έναν τρόπο πρωτότυπο  και πολύ εντυπωσιακό. Ο εναέριος χορός της Αθηνάς Δεληγεωργοπούλου, κυριολεκτικά… έκοψε την ανάσα. Προτού καλά – καλά πατήσει στη γη, παρέδωσε τα κλειδιά του Πάρκου στον δήμαρχο για κόψει την κορδέλα και να ανοίξει τη μεγάλη πόρτα! Παρών και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που μαζί, συνοδευόμενοι από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους Νομικών Προσώπων του δήμου, διέσχισαν τα φωτισμένα δρομάκια του Πάρκου.

Συγκίνηση, ευχές, αισιοδοξία για την Αιγιάλεια του Πολιτισμού!

Στην κεντρική σκηνή, περίμεναν το κοινό ο Άγιος Βασίλης μαζί με τον ήρωα της Ανακύκλωσης, τον Λαμποίκο! Την σκυτάλη πήρε η κ. Τσουκαλά εμφανώς ικανοποιημένη για το τέλειο αποτέλεσμα του Πάρκου. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε συγκινημένος για όλο αυτό το δημιούργημα λέγοντας πως ανήκει σε όλους τους Αιγιαλείς. Μίλησε δε με ιδιαίτερα θερμά λόγια, λέγοντας: ΄΄Νιώθω ότι είμαστε όλοι μία αγκαλιά. Όλοι οι πολίτες της Αιγιάλειας και κυρίως μαζί με τα παιδιά ελάτε να υλοποιήσουμε ό,τι λέει η θρησκεία μας, ο χριστιανισμός, δηλαδή την αγάπη. Όλοι μία αγκαλιά για την γιορτή της αγάπης, τη γιορτή που φέρνει λάμψη σε όλη τη γη. Για να έχει λάμψη η Αιγιάλεια χρειάζονται πολλά, ένα από αυτά είναι η  παρουσία όλων μας. Κι εσείς στηρίζεται το Πάρκο μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Ζητούμε και από τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο πλευρό μας, είμαστε βέβαιοι ότι η υιοθεσία του Αιγίου υπό την σκέπη της Περιφέρειας θα πάει την Αιγιάλεια πολύ μπροστά. Χρόνια πολλά σε όλους΄΄.

Ο κ . Φαρμάκης στον χαιρετισμό του επισήμανε: ΄΄Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά και την ευκαιρία που μου δώσατε να νιώσω αυτή την ενέργεια και την αγάπη στα μάτια των ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτό το πανέμορφο μέρος. Έτοιμο να δώσει χαρά και χαμόγελο σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε κοντά ως Περιφέρεια σε καθετί που υλοποιούν οι τοπικές κοινωνίες ιδίως όταν έχουν αποδέκτη τα μικρά παιδιά. Είδα στην είσοδο ότι έγραφε «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων». Τα παραμύθια συνήθως έχουν δράκο. Αλλά εδώ υπάρχει ο Λαμποίκος. Ένας δυνατός συμβολισμός για την Αιγιάλεια τη δεδομένη στιγμή. Έχω την αίσθηση ότι με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και με τέτοιες συγκεντρώσεις και χαρούμενα πρόσωπα, το μέλλον μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Καλά Χριστούγεννα σε όλους΄΄.

Ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του Πάρκου, τους συνεργάτες της που δούλεψαν ακοπίαστα αλλά και τους χορηγούς, η κ. Τσουκαλά τόνισε: ΄΄Έχουμε κι άλλα όνειρα, πολύ δυνατά, θα προχωρήσουμε κι άλλους θεσμούς. Όλη η Αιγιάλεια πάλλεται πολιτιστικά, έχει μεράκι όλη από την Αιγείρα ως τον Ερινεό. Το Πάρκο έγινε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με τη βοήθεια της Ολυμπίας οδού που μας ανοίγει δρόμους πολιτισμού, μας βοηθάει σε όλες μας τις δράσεις, της 3Ε. Προάγει τη διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων, προωθεί τη μη χρήση της πλαστικής σακούλας. Είμαστε μια ομάδα δυνατή που ο ένας βοηθάει τον άλλο. Είμαστε μία γροθιά και αγαπάμε την Αιγιάλεια, θέλουμε να την πάμε μπροστά, θέλουμε να αλλάξουμε κάποια κακώς κείμενα τα οποία λίγο τη θαμπώνουν και της κρύβουν το ωραίο φως που έχει΄΄.

Θέατρο, χορός, μουσική και το… ταξίδι ξεκίνησε!

Ακολούθως, στην σκηνή ανέβηκαν οι ήρωες των παραμυθιών του Πάρκου από το Πρότυπο Ωδείο Αιγίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αγγελικής Αργυροπούλου. Στη συνέχεια, ο αγαπημένος ήρωας Πινόκιο παρουσιάστηκε από την πάντα ευρηματική Θεατρική Έκφραση που, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Βαρβάρας Σεφέρη, κατέφερε να περάσει όμορφα μηνύματα για την αγάπη αλλά και το περιβάλλον. Στα παραμύθια ήταν αφιερωμένη και συγκεκριμένα στην… Ανακύκλωση Παραμυθιών και η εξαιρετική παράσταση της σχολής μπαλέτου Illusion της ταλαντούχας Χαράς Βάκρινου. Το κλείσιμο της βραδιάς των εγκαινίων ανήκε σε ένα «δυνατό» τρίο, τον μουσικό Βασίλη Σκανδάμη, που έχει γράψει και το τραγούδι του Λαμποίκου, την Κατερίνα Καλογεροπούλου και τον dj Βασίλη Χωροζάκη που ξεσήκωσαν το κοινό με την κεφάτη μουσική τους!

Το… ταξίδι στη Χώρα που τίποτα δεν πάει χαμένο μόλις ξεκίνησε. Η αρχή είναι άκρως εντυπωσιακή και η συνέχεια θα είναι ανάλογη…

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr