background img
banner
banner

Αθώοι οι συνδικαλιστές που κατηγορούνταν για το άνοιγμα των διοδίων του Ελαιώνα

ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30/1 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου οι πρόεδροι Σωματείου Οικοδόμων και Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης και Γιάννης Μποδιώτης αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνταν από την «Ολυμπία Οδό» για τις κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων το 2017 για τις υπερβολικά υψηλές τιμές αντιτίμων των διοδίων. Οι δύο συνδικαλιστές αντιμετώπιζαν την κατηγορία της διακοπής της λειτουργίας του σταθμού του Ελαιώνα από κοινού και την ηθική αυτουργία για την πράξη αυτή, με την διαχειρίστρια της οδού εταιρεία να κάνει λόγο για διαφυγόντα κέρδη της τάξεως των 3.140 ευρώ.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου είχαν συγκεντρωθεί μέλη των δύο σωματείων που αντιδρούν στην ποινικοποίηση του αγώνα και ζητούσαν την αθώωση των δύο συνδικαλιστών. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων στάθηκαν στο γεγονός ότι η 12η Νοεμβρίου ήταν ημέρα κινητοποιήσεων σε όλα τα διόδια της περιοχής και πως είχαν ενημερώσει από πριν για την εν λόγω κινητοποίηση, μέσω της οποίας πραγματοποίησαν ενημέρωση των διερχόμενων ενώ δεν προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η έδρα έλαβε υπόψη της τα επιχειρήματά τους και έκρινε πως είναι αθώοι απαλλάσσοντάς τους από κάθε κατηγορία. Να σημειωθεί πως παρών στη δίκη, συμπαραστεκόμενος στους διωκόμενους συνδικαλιστές ήταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Η απόφαση αυτή πάντως θα θεωρηθεί ορόσημο και ίσως χρησιμοποιηθεί ως δεδικασμένο και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις συνδικαλιστών που διώκονται για τις κινητοποιήσεις στα διόδια τη συγκεκριμένη περίοδο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr