background img
banner
banner

Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί…

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την απόσυρση του άρθρου 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που εκτιμούν πως υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία και τα εξισώνει με τους τίτλους των κολλεγίων, ζητούν οι εκπαιδευτικοί. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, καλεί τα μέλη του στην προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Δ.Ο.Ε., στις 12.30 το μεσημέρι, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, αναφέρει: ΄΄Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου και 3ωρη στάση από τους Συλλόγους) ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα΄΄.

Τα αιτήματα

Παράλληλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, αναφερόμενη στα αιτήματα του κλάδου, σημειώνει: ΄΄Ζητάμε: Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών, την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων, τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης, την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών, καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π., επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών και επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ΄΄εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση)΄΄, τονίζοντας πως ΄΄οδηγούν στην υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων, γεγονός που καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση΄΄.

Τέλος, καταγγέλλουν και την στάση της Υπουργού έναντι των αντιπροσωπειών της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. λέγοντας πως χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανέναν, αντιμετωπίζοντας υποτιμητικά τις εμπεριστατωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr