background img
banner
banner

Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου από την Ιερά Μητρόπολη

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Την πρωτοβουλία να παρέχει ενισχυτική διδασκαλία μέσω φροντιστηρίου στους μαθητές της περιοχής οι οικογένειες των οποίων δεν δύνανται να πληρώσουν φροντιστές, έλαβε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Μάλιστα, τους καλεί μέχρι το τέλος του μήνα να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, ώστε να δημιουργηθούν τα επιμέρους τμήματα.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ερωτηθείς σχετικά από τo protionline.gr, ΄΄πρόκειται για μία σκέψη και απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, να παρακολουθήσουν κι αυτοί μαθήματα φροντιστηρίου, δωρεάν΄΄.

Ίσες ευκαιρίες μάθησης

Και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, είχε καταστήσει γνωστή την πρόθεσή του να έρθει κοντά στους νέους ανθρώπους και να προσπαθήσει να τους βοηθήσει εμπνέοντάς τους. Η κίνηση σύστασης Κοινωνικού Φροντιστηρίου κρίνεται ιδιαιτέρως θετική για την περιοχή, καθώς είναι πολλές οι οικογένειες που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα, για την επιλογή των μαθητών θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πιο αδύναμους οικονομικά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θα λειτουργήσει στους «Νέους Ορίζοντες»

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της νεότητας και γενικότερα του κοινωνικού της έργου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται στο κτίριο των «Νέων Οριζόντων» επί της οδού Πολυχρονιάδου και θα παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου που κατοικούν στα όρια της Αιγιάλειας με στόχο την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι. της χώρας. Απευθύνεται σε μαθητές που προέρχονται από άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες, οι οποίοι ως εκ τούτου αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο που αποτελούσε εγχείρημα του δήμου Αιγιαλείας, σταμάτησε τη λειτουργία του από πέρυσι ελλείψει ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών να προσφέρουν δωρεάν και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Αναφορικά με το ποιοι θα διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς στόχος είναι πρωτίστως να καταγραφεί το ενδιαφέρον των μαθητών και στην συνέχεια να δημιουργηθούν τα τμήματα.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των μαθητών είναι τα παρακάτω: Αίτηση εγγραφής, Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος, Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (όπου απαιτείται).

Αιτήσεις κατατίθενται από σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Υπεύθυνος για τη συλλογή αιτήσεων είναι ο κ. Αλέξανδρος Ξυλάρας στο ισόγειο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Ρωμανιώλη 41 (Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 26910 21777, εσωτ.: 126).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr