background img
banner
banner

Διαβεβαίωση ότι τα Εισόδια θα αποκατασταθούν…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Γραπτή διαβεβαίωση προς τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο ότι θα τηρήσει τον λόγο του και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, έστειλε ο επιχειρηματίας, διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως στο οποίο τονίζονται τα εξής: ΄΄Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στον θεοφιλή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ιδιοκτήτης της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ/ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, απέστειλε επιστολή προς τον νέο Ποιμενάρχη μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, με την οποία γνωστοποιεί εκ νέου ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου.

Ας σημειωθεί ότι η ευχάριστη αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των κοπιωδών προσπαθειών του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ο οποίος επί πολλά έτη αγωνιωδώς προσπαθούσε διά την αποκατάσταση του εκκλησιαστικού αυτού μνημείου, και τώρα ο Ποιμενάρχης μας μετά ιδιαιτέρου ζήλου θα εργασθεί έως της ολοκληρώσεως του έργου΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ο Σεβασμιώτατος αλλά και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολη εκφράζουν ενθέρμως ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον μεγάλο Ευεργέτη και Δωρητή κ. Μαρτίνο, καθώς ο ιστορικός Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, έργο του ΕρνέστουΤσίλερ, αποτελεί το στολίδι της πόλεως του Αιγίου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr