background img
banner
banner

Εκδήλωση ανταλλαγής ευχών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Στη νέα γενιά του τόπου, «τα νέα παιδιά που προσδοκούν τόσα πολλά από εμάς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αφιέρωσε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε επίσης την ευθύνη που έχουν όλοι όσοι υπηρετούν την κοινωνία, αναφέροντας ότι απαιτείται ατομική και συλλογική ευσυνειδησία, χριστιανική αγάπη, δηλαδή αγάπη ουσιαστικής προσφοράς ή ακόμα και αυτοθυσίας, καθώς επίσης και διαρκής προσπάθεια για την προκοπή όλων. «Ελπίζω, από το μετερίζι του ο καθένας, να φανούμε χρήσιμοι» τόνισε.
Ακόμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους παριστάμενους, ευχόμενος ατομική υγεία και ευόδωση των στόχων, ενώ επεσήμανε τη συνεχή ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, και τον Διάκονο του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Σεραφείμ.

«Να έχετε υγεία, ευλογία, χαρά κι ευφροσύνη στη ζωή σας. Η καινούρια χρονιά να είναι γεμάτη από αρετές και από δωρεές από το Θεό.
Σε αυτή την πρώτη θητεία σας, θέλω να σας συγχαρώ και να σας επαινέσω για το ήθος σας, την αξιοπρέπεια σας και για το σεβασμό σας προς τους θεσμούς, πρωτίστως δε προς την Αγία Μητέρα μας Εκκλησία. Αυτό για εμάς σημαίνει πολλά. Έχουμε χρηστές και ουχί αδίκως, προσδοκίες στο πρόσωπό σας, που πιστεύω θα εκπληρωθούν με τη χάρη του Θεού», ανέφερε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών που έκοψε το πρώτο κομμάτι υπέρ του Χριστού και το δεύτερο κομμάτι για τον Περιφερειάρχη.

Μεταξύ πολλών άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν: ο βουλευτής Αχαΐας Αγγ. Τσιγκρής, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Σπ. Μυλωνάς και Ερυμάνθου, Θ. Μπαρής, οι αντιδήμαρχοι Πατρέων, Π. Μελάς και Δ. Πλέσσας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ι. Καρβέλης, ο Διοικητής του ΠΕΑΚ, Ν. Παπαδημάτος, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής, κ.ά..

Κοντά στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αλλαγή του έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν τα κέντρα επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στην Πάτρα, ανταλλάσσοντας ευχές με τα στελέχη τους που έκαναν βάρδια τη νύχτα της αλλαγής του έτους. «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ για όλους εμάς. Έχετε τις ευχές μας για μία πολύ καλή χρονιά, με όσο το δυνατόν… λιγότερη δουλειά, γιατί αυτό θα σημαίνει λίγα περιστατικά. Αλλά και τη διαρκή στήριξή μας στο έργο σας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Και στους μικρούς ασθενείς του Καραμανδανείου

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, προσφέροντας δώρα στους μικρούς ασθενείς, στους οποίους και ευχήθηκε «γρήγορα περαστικά και ποτέ ξανά ασθενείς!». Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συνοδούς των ασθενών, καθώς επίσης με στελέχη της διοίκησης αλλά και εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι «η σκέψη και η καρδιά της Περιφέρειας, δεν βρίσκεται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο και τις μονάδες υγείας μόνο κατά την περίοδο των γιορτών, αλλά διαρκώς. Και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη αποδειχθεί και θα συνεχίσει να αποδεικνύεται και τα επόμενα χρόνια…».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr