background img
banner
banner

Εναρμόνιση για την καλύτερη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συνάντηση με τις εργαζόμενες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρουσία του προέδρου του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός –Παιδεία –Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» κ΄. Παναγιώτη Ανδριόπουλου. Στη διάρκεια της συνάντησης καταρχάς επαναβεβαιώθηκε από το σύνολο των εργαζομένων το ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας με τη νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός –Παιδεία –Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Σήμερα μέσω του προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ απασχολούνται μέσω του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός –Παιδεία –Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» δεκαεννέα συνολικά εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μας, συναρτήσει των παιδιών που καλύπτονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ αρχικά είχαν προσληφθεί (το 2014 οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα) δεκατέσσερα άτομα. Έκτοτε με ετήσιες ανανεούμενες συμβάσεις συνεχίζεται απρόσκοπτα η συνέχιση του προγράμματος, με την τελευταία σύμβαση που υπεγράφη την 02/09/2019 να έχει ισχύ μέχρι και την 31/08/2020 με δυνατότητα ανανέωσης εφόσον το πρόγραμμα συνεχιστεί, δεδομένου ότι λήγει το τρέχον έτος, ωστόσο υπάρχει πληροφόρηση τετραετούς (ή και επταετούς) παράτασης.

Προσπάθεια για συνέχιση του προγράμματος

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας υπερτόνισε ότι και μέσω της θέσης του ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ θα εντείνει τις προσπάθειες για την συνέχιση του προγράμματος, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το νευραλγικό πόστο που κατέχει ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

-Στην ανησυχία που εκφράστηκε από πλευράς των εργαζομένων με αφορμή φημολογούμενη πρόθεση αντικατάστασής τους, από πλευράς δημοτικής αρχής κατέστη σαφές πως εφόσον το ΕΣΠΑ συνεχίσει να καλύπτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τα ίδια πρόσωπα και όσα προκύψουν αναλόγως των αναγκών.

-Στην πιθανότητα να αναγνωριστεί ότι οι εργαζόμενες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε «αορίστου χρόνου» και κατ`επέκταση να καλύπτονται από το δήμο, ο δήμαρχος εξέθεσε την οικονομική κατάσταση που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή αναλύοντας πως θα ήταν αδύνατο σήμερα να καλυφθεί από τα φορολογικά έσοδα του δήμου η μισθοδοσία των εργαζομένων, ωστόσο σε περίπτωση που τα δεδομένα το επιτρέψουν θα επεναξεταστεί το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός –Παιδεία –Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» κ΄. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας των δομών αρμοδιότητος του ΝΠΔΔ και την αναγκαιότητα αγαστής συνεργασίας –που μέχρι σήμερα επιτυγχάνεται στο απόλυτο- μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Παρόντες στη συνάντηση με τις εργαζόμενες ήταν εκτός του δημάρχου κ΄. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προέδρου του ΝΠΔΔ κ΄. Παναγιώτη Ανδριόπουλου, ο αντιπρόεδρος κ΄. Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο γραμματέας του δήμου κ΄. Γιώργος Ρούσος και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ΄. Γιώργος Μπέσκος, αλλά και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Καραϊσκος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr