background img
banner
banner

Επιτυχημένο το πρώτο «Ταξίδι ιστορίας»

ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Επιβάτες σε ένα συναρπαστικό… ταξίδι ιστορίας έγιναν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, παρακολουθώντας την αξεπέραστη ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση από τα «Ταξίδια Ιστορίας» σε συνδιοργάνωση φορέων και συλλόγων που κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, αφενός για το γεγονός ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και αφετέρου για την σπουδαιότητα των όσων ανέδειξε η ομιλήτρια.

Οι θεματικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον δήμο Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και πραγματοποιούνται εν όψει του εορτασμού της επετείου της Επαναστάσεως του 1821, για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης.

Εγκεκριμένοι ομιλητές- ερευνητές θα ξεδιπλώσουν το ιστορικό νήμα και θα οδηγήσουν τους παρευρισκόμενους στα δύσκολα μονοπάτια της ιστορίας.

Η αρχή έγινε χθες με τον καλύτερο τρόπο από την κ. Ευθυμίου που περιέγραψε τα ιστορικά γεγονότα κυρίως στα χρόνια μετά την Επανάσταση, με τρόπο απλό και κατανοητό, δίνοντας ωστόσο στο πολυπληθές ακροατήριο στοιχεία που δεν είναι ευρέως γνωστά. Η ομιλία της είχε τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία του 1821» βοηθώντας ουσιαστικά τον κόσμο να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα για την ροή των πραγμάτων και τον ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο ως το τέλος της ομιλίας της και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ιδιαιτέρως χρήσιμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr