background img
banner
banner

«Η αγάπη μεγαλώνει στο σκοτάδι» του Σωτήρη Σαμπάνη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μετά τα μυθιστορήματα «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά» (2000) και «Κόκκινος χορός» (2003), ο Σωτήρης Σαμπάνης επιστρέφει στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» με ένα νέο συναρπαστικό βιβλίο. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά μυθιστόρημά του με το οποίο σηματοδοτεί την εικοσαετή παρουσία του στην ελληνική λογοτεχνία-ποίηση, αλλά και στο θέατρο. Το βιβλίο «Η αγάπη μεγαλώνει στο σκοτάδι» παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Βάνα Μπεντεβή φιλόλογος, ιστορικός, πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α., Κατερίνα Πατρόκλου – Σκορδά, σύμβουλος επικοινωνίας, Σωτήρης Σαμπάνης, συγγραφέας του βιβλίου.
Η μυθιστορία διαδραματίζεται κατά το δεύτερο μισό του 20ού με αρχές του 21ου αιώνα σε ένα εντυπωσιακό γεωγραφικό τρίγωνο μεταξύ Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής και αποτελεί ένα ταξίδι στα άδυτα της μνήμης. Εκεί και μέσα από φωτισμένες, ευδιάκριτες, ημιφωτισμένες αλλά και σκοτεινές πτυχές της θα δομηθεί η αλήθεια των γεγονότων και θα δοκιμαστούν ανελέητα τα αισθήματα και οι αντοχές των ηρώων.

Με στερεή δομή, πειστικούς χαρακτήρες, ευαίσθητη περιγραφή σύνθετων διακυμάνσεων των συναισθημάτων και μια εξαιρετικά ευρηματική χρονική ακολουθία στην αφήγηση των γεγονότων, το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη λειτουργεί ως «ένα διαρκές παιχνίδι μνήμης» και καταλήγει σε μια συγκινητική εξύμνηση της αληθινής αγάπης που θα συνεπάρει ολοκληρωτικά τον αναγνώστη.

Ο συγγραφέας

Ο Σωτήρης Μιχ. Σαμπάνης γεννήθηκε στις Καμάρες Αιγιαλείας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο χώρο της Λογοτεχνίας το όνομά του συνδέεται με τα μυθιστορήματα: «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά» (2000) και «Κόκκινος χορός» (2003), από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, «Οι Δίδυμες» από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος(2007),«Σκανταλόπετρα» (2015) από τις εκδόσεις Διόπτρα και «Η αγάπη μεγαλώνει στο σκοτάδι», Ελληνικά γράμματα (2019).
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: «Μεσίστιοι Πόθοι», (2008) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, η οποία βραβεύτηκε το 1998, στο διαγωνισμό ποίησης «Κούρος Ευρωπού και «Ρωγμή στο απροσπέλαστο» (2017) από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

Η παρουσία του στο χώρο του Θεάτρου συνδέεται με τα έργα του: «Ευγενείς Αγωνίες» (γυναικείος μονόλογος), το οποίο απέσπασε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2009 στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού. «Ηλιθιότητας Εγκώμιο» Διασκευή, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι». «Το σώμα του χρόνου» (ανδρικός μονόλογος).


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr