background img
banner
banner

Η ανακύκλωση προχωρά «δυνατά» με τα υπάρχοντα μέσα…

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Την δυσαρέσκειά τους για την παύση του προγράμματος «ραντεβού» στην Ανατολική Αιγιάλεια εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής, φοβούμενοι πως η δημοτική αρχή… κάνει πίσω στο θέμα της ανακύκλωσης. Από πλευράς αντιδημαρχίας Καθαριότητας πάντως ξεκαθαρίζεται πως η ανακύκλωση όχι μόνο προχωρά θετικά, αλλά πρόκειται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τους επιπλέον κάδους και τις πράσινες γωνιές.

Κάτοικοι από Ακράτα και Αιγείρα αναφέρουν πως ενώ είναι συνεπείς στο «ραντεβού», πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους στο σημείο που είχε ανακοινωθεί τις προκαθορισμένες ώρες και το αυτοκίνητο δεν έρχεται. Επισημαίνουν μάλιστα πως κανείς εν τους ενημέρωσε πως θα σταματήσει. ΄΄Λένε ότι οι δημότες δεν ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση, μήπως όμως τελικά δεν φταίμε εμείς, που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο όνομα της ανακύκλωσης, αλλά ο δήμος που δεν μπορεί να το φέρει εις πέρας;΄΄, αναρωτήθηκε δημότης στο protionline.gr.

Υπήρχαν σημεία ανακύκλωσης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε Ακράτα και Συλιβαινιώτικα λειτουργούν πράσινες γωνιές. Εξηγώντας στo protionline.gr τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το «ραντεβού» στις εν λόγω περιοχές, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐασκος, ανέφερε: ΄΄Δεδομένου ότι λειτουργούν ήδη τα σημεία αυτά, ο κόσμος τα χρησιμοποιεί και από την στιγμή σε κάθε ραντεβού το αυτοκίνητο παρέμενε στις περιοχές αυτές για δύο ώρες δεχόμενο ωστόσο μόνο πέντε σακούλες, μας οδήγησε στην απόφαση να το σταματήσουμε, ώστε να αξιοποιήσουμε τα δύο αυτοκίνητα που διαθέτουμε σε άλλες περιοχές, εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και καμία εναλλακτική΄΄.

Καλύπτεται μόνο από δύο αυτοκίνητα…

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος εστίασε στο γεγονός ότι το «ραντεβού» ξεκίνησε δοκιμαστικά και το πρόγραμμα αναδιαμορφώθηκε ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής και με το πόσο «αγκαλιάστηκε» από τους δημότες. ΄΄Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε περισσότερα αυτοκίνητα ώστε να ισχύει το «ραντεβού» σε κάθε κοινότητα του δήμου μας. Προσπαθούμε όμως με αυτά που διαθέτουμε να καλύπτουμε το μεγαλύτερο φάσμα΄΄, πρόσθεσε. Υπενθύμισε δε πως σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, το όχημα του δήμου περνά και παίρνει ανακυκλώσιμα μία φορά την εβδομάδα ως είχε και από την Ανατολική Αιγιάλεια σε κάθε σημείο.

Σε ό,τι αφορά το πώς… κυλά το πρόγραμμα, ο κ. Καραΐσκος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που συγκεντρώνονται, αυξάνονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων.

Σημειώνεται τέλος πως ο δήμος έχει ζητήσει από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, κάδους, προκειμένου να εξυπηρετηθεί κάθε γωνιά του δήμου, αναμένοντας ταυτόχρονα την έγκριση σχετικών κονδυλίων από προγράμματα ώστε να καλυφθεί το κόστος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr