background img
banner
banner

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο… πλευρό των εργαζόμενων του ΟΤΕ

«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ» ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΗ

Τη συμπαράστασή της στον δίκιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ που έχουν κάνει συλλογικά δική τους υπόθεση την οργάνωση και κλιμάκωσή του, συνεχίζοντας για 15η μέρα την απεργία, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας και η επικεφαλής της Αγγελική Κουρή.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή μίας ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλο τον Όμιλο ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με εξίσωση μισθών προς τα πάνω.
΄΄Η ανάπτυξη για όλους, είναι παραμύθι χωρίς δράκο για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση προβάλλει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων ως μέτρο που θα οδηγήσει σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Η διοίκηση του ΟΤΕ καταρρίπτει αυτό το επιχείρημα από τα ήδη ψηφισμένα μέτρα της κυβέρνησης (μείωση της φορολογίας από 28% στο 24% μείωση φόρου στα μερίσματα από 10% σε 5%, αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων) αλλά και από αυτά που προτίθεται να ψηφίσει το επόμενο διάστημα (μείωση ασφαλιστικών εισφορών), ο ΟΤΕ θα εξοικονομήσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ΄΄, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Θέλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν τις αυξήσεις»

Επίσης, επισημαίνει: ΄΄Παρ’ όλα αυτά, η εργοδοσία θέλει να παραμείνει σταθερό το συνολικό ποσό μισθοδοσίας των εργαζομένων, αν και αναγνωρίζει ότι οι νέοι εργαζόμενοι είναι χαμηλόμισθοι και πρέπει να πάρουν αύξηση. Θέλει δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν τις αυξήσεις. Ταυτόχρονα, αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές, επιμένει και προέβη στην απόλυση των φυλάκων εν μέσω απεργίας. Που δεν έχουν υπογράψει την απόλυσή τους, ενώ την Πέμπτη 12/12 εντελώς απροειδοποίητα έκλεισε την ΟΤΕ Academy στη Θεσσαλονίκη απολύοντας τρεις εργαζόμενες.

Η εργοδοσία του ΟΤΕ στις 7 Ιανουαρίου, αποθρασυνόμενη από την κυβερνητική κάλυψη και τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ αλλά και την εξοργισμένη από την αποτυχία της προσπάθειας κοινωνικού αυτοματισμού και τρομοκράτηση των εργαζομένων, πέρασε σε απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον απεργιακό του αγώνα΄΄.
Και καταλήγει: ΄΄Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων κόντρα στη λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr