background img
banner
banner

Καλογερόπουλος… καλεί βουλευτές

ΑΥΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ… ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Η νέα χρονιά που ανέτειλε για τον δήμο Αιγιαλείας φέρνει μαζί της και κάποια θέματα ζωτικής σημασίας τα οποία όμως παραμένουν… άλυτα από το προηγούμενο έτος. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος δίχως να χάσει χρόνο, υλοποιεί αυτό που πριν τα Χριστούγεννα είχε κάνει γνωστό, καλώντας τους βουλευτές Αχαΐας στο Αίγιο για να τους εκθέσει τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η συνάντηση ορίστηκε για την Παρασκευή στις 2.00 το μεσημέρι στο γραφείο του και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να καταγραφούν οι απόψεις των εκπροσώπων της Αχαΐας στο κοινοβούλιο, σχετικά με τα τοπικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η… αφορμή από τη Δ.Ο.Υ.

Η αφορμή δόθηκε από την υποβάθμιση της ΔΟΥ Αιγίου και τους φόβους για ενδεχόμενο «λουκέτο» και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Πάτρα, εξαιτίας της αποδυνάμωσής της σε προσωπικό.

Το θέμα είχε αναδείξει η παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» της αντιδημάρχου Βάσως Ψυχράμη, με τον δήμαρχο να παίρνει πρωτοβουλία και να συγκαλεί εκπροσώπους φορέων και συλλόγων στο γραφείο του.

Στην ίδια συνάντηση, στην οποία τάχθηκαν όλοι στο… πλευρό του, εξουσιοδοτώντας τον ουσιαστικά να διεκδικήσει λύσεις, τέθηκαν επί τάπητος κι άλλα θέματα προεξάρχοντος κυρίως αυτό της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου. Άλλωστε και γι’ αυτό το θέμα αναμένονται εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, όπως τουλάχιστον είχε αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει λίγο πριν τις γιορτές.

Πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»

Κατά συνέπεια κι επειδή τα ανοιχτά… μέτωπα είναι πολλά, στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης με τους βουλευτές, θα μπει εκτός από την αναγκαιότητα παραμονής της ΔΟΥ και το θέμα της επαναλειτουργίας του πορθμείου που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί ακόμη στην ανάγκη δημοπράτησης των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, δεδομένου ότι κινδυνεύει να τεθεί εν αχρηστία ο συλλεκτήριος αγωγός. Επίσης, αναφορά θα γίνει και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων παράλληλα με τα μεγάλα οδικά έργα, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Ο δήμος χρειάζεται στο πλευρό του τους βουλευτές και στο ζήτημα των απορριμμάτων ώστε να δρομολογηθεί μία μόνιμη λύση.

Σήμερα διαπαραταξιακή

Να σημειωθεί ότι πριν την αυριανή συνάντηση και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος έχει καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που θα τεθούν στους βουλευτές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr