background img
banner
banner

«Μέτωπο» αγροτών Αχαΐας

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Κάλεσμα για κοινή δράση σε επίπεδο Νομού με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που πραγματοποίησε σήμερα κοινή σύσκεψη με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες της Αχαΐας. Σκοπός, η λήψη αποφάσεων για την αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης στο αγροτικό ζήτημα, έτσι όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

΄΄Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, θέλει η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής να εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, αδιαφορώντας αν έτσι οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων, ή αν ικανοποιούνται οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας΄΄, αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος, τονίζοντας πως ΄΄ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ουσιαστικά αντί να απαντήσει στα πολλά προβλήματα και στα αιτήματα επιβίωσης που έχουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και εκφράζονται μέσα από το πλαίσιο αιτημάτων των Αγροτικών Συλλόγων, εσκεμμένα επέλεξε να επαναφέρει τα χιλιοειπωμένα και άθλια προπαγανδιστικά κατασκευάσματα, απ’ όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις΄΄. ΄΄Εμείς, ως Αγροτικός Σύλλογος και γενικότερα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, θέλουμε η οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας να διασφαλίζει, ένα βιώσιμο εισόδημα για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, με το οποίο θα μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας, ταυτόχρονα, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας για επαρκή, φτηνά και ποιοτικά – υγιεινά προϊόντα΄΄, ξεκαθαρίζει ο Α.Σ. Αιγίου.

Συγκέντρωση στο…  αγροτοδικείο της μεθεπόμενης Πέμπτης

Στο Δ.Σ. του συλλόγου έχει αποφασίσει συμμετοχή στην σημερινή σύσκεψη για κοινή δράση σε επίπεδο Νομού. ΄΄Έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνουμε την Πέμπτη 30/1, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Αίγιου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη, για την κινητοποίηση στη ΝΕΟ στα διόδια του Ελαιώνα το 2017, προκειμένου ν’ απαιτήσουμε να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία” τρομοκράτησης της αγροτιάς, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο το οποίο θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) και στρώνει το έδαφος στη νέα επιδρομή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Στο Νοσοκομείο Αιγίου απαιτούμε την κάλυψη των 15 κενών θέσεων σε γιατρούς και 16 σε ειδικευόμενους. Να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων ακτινολόγων και άμεση λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος με αξονικό τομογράφο. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα. Δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την 1η Φλεβάρη

Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και να συμμετέχουμε ενεργά στην οργάνωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη και του μεγάλου συλλαλητηρίου στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr