background img
banner
banner

Με μεγάλη επιτυχία η πίτα της Ε.Γ.Ε. – Παραρτήματος Αιγίου

ΣΕ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Αιγίου, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτά της, με μεγάλη επιτυχία μέσα σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, στο καφέ- Restaurant “Refrain” στα Ψηλά Αλώνια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Βασιλική Ψυχράμη και Στράτος Βαρδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Τσουκαλά- Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ, Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Μαρία Γιδά-εντεταλμένη, Γιώτα Γκρέμου- Πρόεδρος της Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Μαντώ Παρίση -Μπέσκου και Ελένη Μέγαρη, η Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Θεοδώρα Μαστραπά, η Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου, η Διευθύντρια του Τελωνίου Αιγίου Σοφία Αντωνάτου, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής του Θεραπευτηρίου Ολύμπιον Σοφία Βασιλακοπούλου, πολλές φίλες και μέλη του παραρτήματος.

Η ισότητα, βασική προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου

Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη το τοπικό παράρτημα της Ε.Γ.Ε. για τις δράσεις του κι ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του, τόνισε ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει να εφαρμοστούν θετικά μέτρα για την πρόληψη, εξάλειψη και θεραπεία των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται να γίνουν αλλαγές στον Οργανισμό του Δήμου Αιγιαλείας προκειμένου να ενταχθούν νέες δομές και υπηρεσίες για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του Δήμου, όπως επιτάσσει ο νόμος.

Η Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη καλωσόρισε κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την παρουσία του και τα καλά του λόγια, τους Δημοτικούς Συμβούλους κι όλες τις παρευρισκόμενες για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στις δράσεις του παραρτήματος Αιγίου, τόνισε δε ότι το παράρτημα της Ε.Γ.Ε. θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του όπως και την προηγούμενη χρονιά κι ευχήθηκε το νέος έτος να φέρει υγεία, ειρήνη και περισσότερη ισότητα στην πράξη.

Η κ. Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου, μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε. και Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές της Προέδρου της Ε.Γ.Ε. Ντένας Λογιάδου και των υπολοίπων έντεκα μελών του Πανελλαδικού Δ.Σ. κι αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θετικά βήματα που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο για την ισότητα ανδρών και γυναικών, εστιάζοντας στον πρόσφατο νόμο 4604/2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, στο πλαίσιο του οποίου κάθε Δήμος, οφείλει να υιοθετήσει ένα Σχέδιο Δράσης με νέες δομές και Υπηρεσίες για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων.

 

Παρουσίαση Ημερολογίου και στόχων

Τέλος παρουσίασε το Ημερολόγιο έτους 2020 της Ε.Γ.Ε. με θέμα « Το δημογραφικό πρόβλημα», το οποίο αποτέλεσε και το αντικείμενο συζήτησης στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ε.Γ.Ε. τον περασμένο Οκτώβριο στη Χαλκίδα, όπου συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους και τις απόψεις τους γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Τόνισε ότι οι αναφορές και τα συμπεράσματα που προέκυψαν δείχνουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει χώρα γερόντων τα επόμενα χρόνια, αφού οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις οι οποίες σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν μειωθεί στο μισό. Αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ε.Γ.Ε. για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό (brain drain) καθώς και για την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας. Τόνισε ότι οι γυναίκες οφείλουν να είναι σε εγρήγορση, ώστε το βάρος του δημογραφικού και της υπογεννητικότητας να μη βαρύνει μόνο τις γυναίκες.

Η Πολιτεία χρειάζεται να υιοθετήσει ολοκληρωμένες πολιτικές για την ενίσχυση της οικογένειας, όπως επιτάσσει το άρθρο 21 παρ. 5 του Συντάγματος, με λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών ολοκληρωμένης φροντίδας, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και δημιουργία Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) για άτομα μεγάλης ηλικίας ή αρρώστους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Επίσης – όπως είπε – χρειάζονται μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών σε τοπικό επίπεδο με τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου και Ξενώνα Φιλοξενίας για την προστασία γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

΄΄Για να δημιουργηθούν αυτές οι κοινωνικές δομές απαιτείται καταρχήν η ένταξή τους στον Οργανισμό του Δήμου μας, γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα και επικροτούμε την βούληση του Δημάρχου να εντάξει νέες Κοινωνικές Υπηρεσίες στον Οργανισμό του Δήμου μας΄΄, πρόσθεσε. Τέλος η κ. Γιαννοπούλου κάλεσε όλες τις γυναίκες, ιδίως τις νεότερες να αγωνιστούν μαζί με την Ε.Γ.Ε. για να πετύχουν τους στόχους που τέθηκαν.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η φίλη του παραρτήματος Καλλιρρόη Πολυδωροπούλου, η οποία βρήκε το «φλουρί» της βασιλόπιτας και πήρε ως δώρο ένα σετ βραχιόλια-στέκες-σκουλαρίκια, προσφορά από το κατάστημα της πόλης μας «Accessories-by Nikolas”, ενώ οι υπόλοιπες φίλες δοκίμασαν την τύχη τους στη λαχειοφόρο αγορά και κέρδισαν πολλά όμορφα και χρήσιμα δώρα από προσφορές των καταστημάτων της πόλης.

Ευχαριστίες

Τέλος η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Αιγίου, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά το κατάστημα «ΑΡΤΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» για την ωραιότατη βασιλόπιτα που πρόσφερε δωρεάν στην Ε.Γ.Ε. για τρίτη χρονιά, όπως και τα εξής καταστήματα του Αιγίου για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς: bed time store, Θεμέλιο –Βιβλιοπωλείο, Σιδηροπούλου Μαρία-Φαρμακείο, HONDO’S CENTER, Αφοί Λαμπρόπουλοι, SPYROPOYLOS, ΕΛΠΙΔΑ Shop, Χριστόπουλος Χέλερ, Αφοί Αδαμόπουλοι-Υαλοπωλείο, Σύγχρονη Σκέψη-Βιβλιοπωλείο, Αλέξανδρος :τακούνι-κλειδί, ΚΑΤΣΙΚΑΛΗΣ -αρτοζαχαροπλαστείο, At NAILS STUDIO, Μπαλικούρας-Φαρμακείο, Μουτζουρούλιας-οπωρικά-λαχανικά, Κοκκίνου -Σπηλιόπουλος-φαρμακείο, Αλέξανδρος- VICKO, COSMETIKO, Βίβιαν-Γυναικεία-παιδικά ρούχα, Καραφωτιάς PC DOINT, KARTELL-Βλάχος-Ανδριοσόπουλος, Φωτογραφείο- Ρηγόπουλος Χ., ENVY ενδύματα, Παναγόπουλος «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ», Styl.n-Κομμωτήριο-Ψύχα, CARTOYN, ADMIRAL, APOLLO, KATERINA SANDALS, GRAZIA, Κεντήματα, Μαρίνου Χαρίκλεια, Φαρμακείο Σωτηροπούλου Ελ., Kομμωτήριο Angel’s, Ραχμανίδη Καλλιόπη fish-market, Στούμπος Α.Ε Γ & Σία-Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr