background img
banner
banner

Να διατηρηθεί και η έγχαρτη έκδοση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Έγγραφο προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ζητώντας την διατήρησης της έγχαρτης έκδοση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ παράλληλα με την ηλεκτρονική έκδοσή τους, ανεξάρτητα αν αυτά θα διατίθενται από τη Δ.Ο.Υ. ή από άλλο φορέα προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει:

΄΄Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κατάργηση της έντυπης μορφής των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ που πέραν από τα ένδικα μέσα και βοηθήματα όπου έχουν αποϋλοποιηθεί ενσωματούμενα στα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών που εκδίδουμε οι δικηγόροι, έχουν και έτερες ευρείες χρήσεις κυρίως από τους πολίτες σε αιτήσεις και χορηγήσεις πιστοποιητικών σε διάφορες Υπηρεσίες , πιστοποιητικά τα οποία ιδίως τα τελευταία έτη και με τις κτηματογραφήσεις σε όλη την Ελλάδα , έχουν αυξηθεί κατά πολύ ως προς τον εκδιδόμενο αριθμό τους. Δεν αντιτιθέμεθα στην επιχειρούμενη ψηφιοποίηση όταν αυτή επιλύει προβλήματα και γραφειοκρατικές διαδικασίες, όχι όμως όταν τις επιτείνει, όπως εν προκειμένω. Υπάρχουν πολίτες χωρίς Web banking , κυρίως οι γηραιότεροι, οι οποίοι εφόσον προσέλθουν σε Τραπεζικά Ιδρύματα για την πληρωμή του αντιτίμου των απαιτουμένων ενσήμων, θα επιβαρυνθούν και με επιπλέον δυσανάλογο κόστος σχεδόν ισούμενο με το κόστος έκδοσης των ενσήμων, πέραν της ταλαιπωρίας τους από την προσέλευση στις Τράπεζες και την χρονοβόρα διαδικασία για την έκδοση και πληρωμή των ενσήμων αυτών΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Για το λόγο αυτό σας ζητούμε όπως διατηρήσετε την έγχαρτη έκδοση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ παράλληλα με την ηλεκτρονική έκδοσή τους, ανεξάρτητα αν αυτά θα διατίθενται από τη Δ.Ο.Υ ή από άλλο φορέα προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τα δικαστήρια΄΄.

Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Επιπροσθέτως σας καλούμε για άμεση κατάργηση της διάταξης που εισήχθη με απαράδεκτες διαδικασίες και αφορά στην επαναφορά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές σε υποθέσεις Πολυμελούς Πρωτοδικείου, καταλαμβάνουσα η ρύθμιση μάλιστα αναδρομικώς και ήδη κατατεθείσες αναγνωριστικές αγωγές, καθ’ όσον ως έχει κριθεί είναι προδήλως αντισυνταγματική μια τέτοια ρύθμιση περιορίζουσα ανεπιτρέπτως την πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια, έχουν δε εκφρασθεί τεκμηριωμένες θέσεις και την Ένωση δικαστών και εισαγγελέων και έτερους επιστημονικούς φορείς. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες επί τη βάσει των ανωτέρω αναφερομένων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr