background img
banner
banner

Νιώθουν πολίτες γ΄ κατηγορίας οι κάτοικοι των Σταφιδαλώνων… | ΦΩΤΟ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ -ΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Τα προβλήματα της συνοικίας τους που, κατά τα λεγόμενά τους, υποβαθμίζουν το βιοτικό τους επίπεδο, μετέφεραν στον δήμαρχο Αιγιαλείας, εκπρόσωποι του Φιλοπροοδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Σταφιδαλώνων και κάτοικοι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Δημαρχείο, με τον κ. Καλογερόπουλο να αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους και να τους υπόσχεται πως θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες χρόνων…

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα των κατοίκων των Σταφιδαλώνων, μίας εκ των μεγαλύτερων συνοικιών κοντά στην πόλη, καθίσταται δύσκολη, αρκεί κάποιος μόνο να αντιληφθεί πως έχει ακόμη… χωματόδρομους σε κατοικημένη περιοχή, που μετατρέπονται σε βούρκους κάθε φορά που βρέχει και καθίσταται σχεδόν αδύνατον για τους κατοίκους να μεταβούν στα σπίτια τους.

Μιλώντας στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιόπη Ραχμανίδη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα, λέγοντας πως ΄΄δεν είναι δυνατόν σε μία τόσο μεγάλη συνοικία (σκεφτείτε ότι τα Σταφιδάλωνα εκτείνονται μέχρι τις παλιές γραμμές του τρένου ενώ φτάνουν ως τις εργατικές κατοικίες πίσω από το ΕΠΑΛ), να μην υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές, όχι μόνο για την διευκόλυνση των κατοίκων αλλά και για την ασφάλειά τους. Δρόμοι χωμάτινοι που καθίστανται απροσπέλαστοι κάθε φορά που βρέχει, άναρχη δόμηση, δρόμοι στενοί που πλημμυρίζουν με την… πρώτη σταγόνα, αυλάκια που παραμένουν εκτεθειμένα με κίνδυνο να πέσουν μέσα αυτοκίνητα, πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης με αμίαντο που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας κ.ά. είναι λίγα μόνο από τα καθημερινά προβλήματα΄΄.

Η διάνοιξη δρόμων στο… τραπέζι

Εκτός των παραπάνω, η πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε πως μεταφέρθηκε στον δήμαρχο το αίτημα για την δημιουργία παιδικής χαράς καθώς για την διάνοιξη δρόμων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, «καταδικάζοντας» οικόπεδα και βάζοντας εμπόδια στην ανάπτυξη της περιοχής.

΄΄Έχουμε στείλει αλλεπάλληλες φορές στους δημάρχους τα αιτήματά μας΄΄, ανέφερε η επί 15 ετών πρόεδρος του Συλλόγου, προσθέτοντας: ΄΄Αυτό που γινόταν ήταν να φτιάχνεται κάτι μικρό σε προεκλογική περίοδο και μετά να μας ξεχνούν. Νιώθουμε πολίτες γ΄ κατηγορίας. Ελπίζουμε ο σημερινός δήμαρχος να εισακούσει τα αιτήματά μας. Και ένα έργο το χρόνο να έκαναν, τώρα θα υπήρχε αποτέλεσμα΄΄…

Να σημειωθεί πως ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως τα αιτήματα που του τέθηκαν είναι λογικά και υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα τα εξετάσει ένα προς ένα. Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος, δεδομένου ότι κάποια θέματα, λόγω της γειτνίασης των δύο συνοικιών, είναι κοινά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr