background img
banner
banner

Ξεκίνησε με έργα το Συμβούλιο Κοινότητας Σελιανιτίκων

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΖΟ

Λίγο πριν το έτος 2019 μας αποχαιρετήσει οριστικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος προχώρησε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της τετράμηνης θητείας του κοινοτικού συμβουλίου. Γνωστοποίησε έτσι έργα και παρεμβάσεις του κοινοτικού συμβουλίου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων. Όπως αναφέρει, ΄΄η σημερινή θεσμική μορφή του συμβουλίου της κοινότητας, που στην ουσία έχει γίνει τρωτός ο ρόλος του, ως ένα αμιγώς πολιτικό όργανο γνωμοδοτικού χαρακτήρα, χωρίς να διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτάρκεια, εξακολουθεί να αποτελεί τον άμεσο αποδέκτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και παραμένει ο πιο αποδοτικός θεσμός στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων΄΄.

Με βάση τις δυνατότητες αυτές και τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα με τα τοπικά προβλήματα, ο πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εξαρχής είχαν να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς τίποτα μα τίποτα δεν είναι αυτονόητο και το κάθε τι που αποκτάται γίνεται μόνο με καθημερινό αγώνα και αμείωτο ενδιαφέρον.

΄΄Παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το κοινοτικό συμβούλιο και το ασφυκτικό περιβάλλον με τα χρόνια σωρευμένα προβλήματα της περιοχής εντούτοις επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ρεαλιστική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, με συλλογική οργάνωση και λειτουργία, σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τοπικούς φορείς και εθελοντές επετεύχθη να δρομολογηθούν εξελίξεις σε διάφορα τοπικά ζητήματα προς όφελος των κατοίκων και του τόπου΄΄, σημειώνει ακόμη.

Δράσεις και παρεμβάσεις

Ειδικότερα και περιληπτικά κατά τη διάρκεια της τετράμηνης θητείας του συμβουλίου της Κοινότητας Σελιανιτίκων αναφέρει ότι:

  • Καθαρίστηκαν οι σωροί των κάθε λογής απορριμμάτων και κλαδοδεμάτων που είχαν κατακλύσει από άκρη σε άκρη τους δρόμους και τις γειτονιές της κοινότητας.
  • Διοργανώθηκαν δυο ενημερωτικές ημερίδες για την σημασία της ανακύκλωσης και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Αντικαταστάθηκαν αρκετοί χαλασμένοι λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροφωτισμού και επιδιορθώθηκαν τεχνικές βλάβες.
  • Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες κλάδευσης των υψηλών δέντρων στη θέση “Δασύλλιο”.
  • Υλοποιήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης μετά από δυο σχεδόν χρόνια του κατεστραμμένου τμήματος στην παραλιακή οδό.
  • Ασφαλτοστρώθηκαν οι κοινοτικοί οδοί που καταλήγουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος και στο Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων.

Ακόμη, επιδιορθώθηκαν τεχνικές αστοχίες στα φρεάτια των εσχαρών και καθαρίστηκαν τα κανάλια απορροής των ομβρίων υδάτων στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αξιοποιήθηκαν ηλεκτρονικές υποδομές και τέθηκε σε λειτουργία η online δήλωση για τις βλάβες σε στύλους του ηλεκτροφωτισμού (μόνο για τους χρήστες της Κοινότητας Σελιανιτίκων url: www.selianitika.gr Αρχική–>Τοπική Κοινότητα–>Βλάβη Ηλεκτροφωτισμού).

Επίσης, μέσα στο ίδιο διάστημα έχουν ξεκινήσει οι κατά περίπτωση διαδικασίες για στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος αναφέρει: ΄΄Η αδιάκοπη προσπάθεια του κοινοτικού συμβουλίου θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά και δεν θα φεισθεί κόπων, προκειμένου για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων να διαβιώνουν σε ένα τουριστικό τόπο που αξίζει να ζουν. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου σας εύχονται Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και δημιουργικό το νέο έτος!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr