background img
banner
banner

Ο βοριάς… σήκωσε παραλιακούς δρόμους

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ ΚΑΙ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΑ – ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Πρωτοφανή προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα κύματα βγήκαν στη στεριά καταστρέφοντας δρόμους και υποδομές, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων… Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν Νικολέικα και Διγελιώτικα όπου οι παραλιακοί δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βοριάς βρίσκει… ανυπεράσπιστες τις παραλίες της Αιγιάλειας βγαίνοντας πολλά μέτρα έξω στην ακτή με τα κύματα να καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους. Έτσι, μετά τον παραλιακό δρόμο της Αιγείρας πέρυσι, η πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε κυρίως Νικολέικα και Διγελιώτικα.

Το πρωί των Θεοφανείων φάνηκε το τεράστιο πρόβλημα ενώ για πρώτη χρονιά μετά από πολλά – πολλά χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

«Κόπηκε» ο δρόμος δεξιά στα Νικολέικα

Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολεΐκων Τάσος Μούσκας, ΄΄το πρωί των Θεοφανείων διαπιστώσαμε ότι έχει βουλιάξει ο παραλιακός δρόμος προς τη Ροδιά, πριν το ποτάμι. Κυριολεκτικά, το οδόστρωμα έχει βυθιστεί. Το συγκεκριμένο σημείο είχε βουλιάξει και πέρυσι και πάλι από τον έντονο κυματισμό που έβγαλε το νερό με ορμή στη στεριά, αλλά ποτέ σε αυτό το βαθμό. Και να σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι είχαμε αποκαταστήσει το σημείο ρίπτοντας τσιμέντο και μπετό στις τρύπες. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως το νερό «τρώει» το δρόμο και υποχωρεί. Μάλιστα, στο σημείο βρισκόταν και τοιχίο για να συγκρατεί τα νερά που όμως διαπεράστηκε΄΄.

Αναφορικά με το ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ο κ. Μούσκας είπε: ΄΄Αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι απροσπέλαστος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έχουμε βάλει προειδοποιητικά σήματα ώστε να μην πλησιάσει κάποιο όχημα και συμβεί ατύχημα γιατί δεν ξέρουμε εάν θα βουλιάξει κι άλλο το οδόστρωμα. Ενημερώσαμε τον δήμο και αναμένουμε να αποκατασταθεί το σημείο΄΄.

Βούλιαξε η άσφαλτος στα Διγελιώτικα

Ανάλογη εικόνα και στα Διγελιώτικα, εκεί όπου ο παραλιακός δρόμος, επειδή είναι πιο φαρδύς χρησιμοποιείται αλλά αν αυτό είναι απαραίτητο, με μεγάλη προσοχή. Όπως έκανε γνωστό στo”protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διγελιωτίκων Ηλίας Δημητρίου, το πρόβλημα παρουσιάζεται από το κατάστημα «Μελτέμι» μέχρι και 200 περίπου μέτρα μετά τη στροφή.

΄΄Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών είχαμε σε μεγάλο βαθμό διάβρωση της ακτής. Η άσφαλτος υποχώρησε και δημιουργήθηκαν τεράστιες και επικίνδυνες λακκούβες. Τοποθετήσαμε τα προστατευτικά, ωστόσο ο δρόμος πρέπει να φτιαχτεί γιατί οδηγεί σε κατοικίες και επιχειρήσεις΄΄ ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη πως το πρόβλημα της διάβρωσης του παραλιακού δρόμου δεν είναι τωρινό και υφίσταται από τη στιγμή που η θάλασσα βγαίνει τόσο έξω τους χειμερινούς μήνες, ποτέ άλλοτε όμως δεν είχε παρατηρηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα. ΄΄Δυστυχώς, το νερό κατατρώγει την ακτή και εάν δεν γίνει ένα ουσιαστικό έργο ενάντια στη διάβρωση θα έχουμε συνεχώς πρόβλημα΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος των Διγελιωτίκων που ήδη έχει ενημερώσει την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για το πρόβλημα.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr