background img
banner
banner

Πίτα σε όμορφο κλίμα για την Ι.Λ.Ε.Α.

ΜΕ ΕΥΧΕΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Σε όμορφο κλίμα, με καλή διάθεση και εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάστημα «Vostizza» στα Υψηλά Αλώνια που γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους της Ι.Λ.Ε.Α.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστο Τσάκαλο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο. Παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, η σύμβουλος του δημάρχου Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούνιας, ο πρόεδρος της Τοπικής Ν.Δ. Βασίλης Σταθακάρος, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής κ.ά.

Ο Μητροπολίτης αφού έκοψε ο ίδιος την πίτα, ευχήθηκε στην πρόεδρο της ΙΛΕΑ Βάνα Μπεντεβή και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και ζήλο αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της λαογραφίας την οποία στηρίζει και η Εκκλησία. Ευχές απηύθυνε και ο δήμαρχος ο οποίος με την σειρά του έκοψε ένα κομμάτι για όλους τους Αιγιαλείς. Η κ. Μπεντεβή ευχαρίστησε τους παριστάμενους καθώς και τους συνεργάτες της, μέλη του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Α. που έχουν δουλέψει σκληρά για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας με μεγαλύτερη επίτευγμα βέβαια την αναγνώριση της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας που θα τιμηθεί και πάλι φέτος την 26η Ιανουαρίου.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Βλάσσης Κωνσταντίνου, προσφορά του μέλους της ΙΛΕΑ Μάτας Μαγκανιώτη η οποία παρέδωσε και το δώρο που το συνόδευε που ήταν ένα γούρι. Ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου με πλούσια δώρα από καταστήματα της περιοχής. Στο ευχάριστο κλίμα συνέβαλε και το μουσικό δίδυμο Βασίλη Σκανδάμη και Δήμητρας Θανοπούλου με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους που καταχειροκροτήθηκαν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr