background img
banner
banner

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου για την υποβάθμιση της εφημεριακής ικανότητας

ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση της εφημεριακής ικανότητας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) αποφάσισε να ζητήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε εκτενώς το θέμα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όσους άφησαν την κατάσταση στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα να εξελιχθεί έτσι, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η μεταφορά ασθενών λόγω της αδυναμίας εφημεριακής κάλυψης του Ακτινολογικού, θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα.

΄΄Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της διοίκησης του ΓΝ Αιγίου, δυστυχώς και για μία ακόμη φορά το ΓΝ Αιγίου ταλανίζεται από έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα το ακτινολογικό τμήμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις ημέρες εφημερίας με εφημερεύοντα ακτινολόγο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας εκτέλεσης υπερηχοτομογραφημάτων στις ημέρες που είναι κενές΄΄, αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Επίσης, τοποθετείται και για το θέμα του αξονικού τομογράφου, λέγοντας: ΄΄Είναι σε όλους γνωστό και κατακριτέο το γεγονός ότι το ΓΝ Αιγίου διαθέτει αξονικό τομογράφο, ο οποίος ενώ έχει παραληφθεί από το 2013, έχει στοιχειωδώς λειτουργήσει (τόσο ώστε να μπορούν να γίνονται απλά δηλώσεις στον Τύπο) και ουσιαστικά παραμένει ανενεργός επί έτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία ασθενών, υποβάθμιση διαγνωστικής δυνατότητας του νοσοκομείου καθώς και οικονομικού κόστους. Σε αυτό το γεγονός έρχεται τώρα να προστεθεί και η μη – δυνατότητα διενέργειας υπερηχο-τομογραφήματος (για κάποιες ημέρες). Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, στο ΓΝ Νοσοκομείο Αν. Αχαΐας (Αιγίου) αυτή την στιγμή υπηρετούν δύο συνάδελφοι, εκ των οποίων ο ένας έχει οργανική θέση στο ΓΝ Καλαβρύτων και ο άλλος έχει οργανική θέση στο ΠΓΝ «Αγ Ανδρέας», και ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος που να ανήκει στο ΓΝ Αιγίου΄΄.

Αναφορικά με τις λύσεις που έχουν προταθεί, σημειώνει πως ΄΄αναζητείται ιατρός κατόπιν εορτής, ενώ μεταφέρονται οι ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό κέντρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έλλειψη ακτινολόγων δεν προέκυψε αιφνιδιαστικά, καθώς οφείλεται σε συνταξιοδότηση δύο συναδέλφων, γεγονός που ήταν γνωστό από χρόνια! Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες και έχουν όνομα: από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την ΥΠΕ, μέχρι και το Υπουργείο Υγείας΄΄.

Τι αποφάσισε το Δ.Σ.

Το ΔΣ του ιατρικού συλλόγου Αιγίου, αφού συνεδρίασε την 14η Ιανουαρίου και συζήτησε το θέμα, αποφάσισε τα εξής: «Θεωρεί σαφή υποβάθμιση της εφημεριακής ικανότητας του ΓΝ Αν. Αχαΐας την μη επαρκή και πλήρη λειτουργία του διαγνωστικού τομέα. Η μεταφορά των ασθενών λόγω ανεπάρκειας εκτέλεσης διαγνωστικών εξετάσεων δεν είναι λύση, καθώς επιφέρει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι λύνει. Αποδίδει ευθύνες σε όσους δεν μπόρεσαν να δώσουν έγκαιρα λύση σε ένα άκρως προβλέψιμο πρόβλημα. Απαιτεί τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών του ΓΝ Αιγίου με μόνιμο προσωπικό, με την ανοχή για περιορισμένο χρονικό διάστημα με επικουρικό (συμπεριλαμβανομένου του αξονικού τομογράφου) ώστε να νοσοκομείο να λειτουργήσει επιτέλους στο βαθμό των πραγματικών του δυνατοτήτων, και οι πολίτες της Αιγιάλειας να λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr