background img
banner
banner

Πατρινοί καθηγητές που επέστρεφαν από το σχολείο στα Λεχαινά οι νεκροί στην Πατρών – Πύργου

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αχαϊας και της Ηλείας από το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην “καρμανιόλα” της Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινίων Αχαΐας. Στο τροχαίο άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο καθηγητές, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεφαν από το σχολείο Λεχαινών, όπου υπηρετούσαν. Πρόκειται για τους Δημήτρη Βασιλακόπουλο, φυσικό, ο οποίος οδηγούσε και τον Νικόλαο Ρόδη, μαθηματικό, ο οποίος ήταν συνοδηγός. Οι ηλικίες νεκρών είναι 57 και 51 ετών.

Τραυματίες είναι οι επίσης καθηγητές, Χριστίνα Γκουρνέλου., 49 ετών, και Αναστάσιος Μπούσιας., 62 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο ίδιο ΙΧ. και των οποίων η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο 17ο χιλιόμετρο της Πατρών – Πύργου στο ύψος των Καμινίων, με κατεύθυνση προς την Πάτρα.

Το όχημα το οποίο οδηγούσε ο καθηγητής, εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της εθνικής οδού, χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο. Τους επιβαίνοντες απεγκλώβισε η πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, νεκροί είναι οι δύο καθηγητές – οδηγός και συνοδηγός.

Η Πατρών-Πύργου αποτελεί ένας από τους πιο επικίνδυνους Εθνικούς δρόμους της Ελλάδας. Δεκάδες είναι τα τροχαίο που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και δεκάδες οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι τμήμα της περίφημης “Ολυμπίας Οδού” που ονομάστηκε έτσι επειδή θα συνέδεε τη Πάτρα με την Αρχαία Ολυμπία, μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Τής έμεινε το όνομα, αλλά όχι η …χάρη τής κατασκευής νέου δρόμου.

Χρόνια τώρα συζητάμε στην περιοχή για το πότε θα ολοκληρωθεί η Πατρών-Πύργου. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί γρήγορη ολοκλήρωση αναθέτοντας το έργο σε πολλούς διαφορετικούς εργολάβους. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Και η νέα κυβέρνησης με Υπουργό τον κ. Καραμανλή, έχει ανακοινώσει ότι θα αλλάξει μοντέλο και θα αναζητήσει αξιόπιστο εργολάβο για την κατασκευή του δρόμου. Έως τότε φυσικά, θα χάνονται ανθρώπινες ζωές…

Σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο χαμό των δυο εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών σε τροχαίο δυστύχημα, αύριο Τρίτη (14/1/20) τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστά.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον τραγικό χαμό των δυο εκπαιδευτικών. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας”

https://www.thebest.gr/


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr