background img
banner
banner

Προγραμματισμός δράσης… βάσεις για τη συνέχεια

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Στο πρόγραμμα δράσης που θα υιοθετήσει το επόμενο διάστημα επικεντρώθηκε στην τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο την περασμένη Τετάρτη, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων». Στη συνεδρίαση ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την προστασία αλλά και ανάπτυξη του Κορινθιακού πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δήμων – μελών του, ενώ κατατέθηκαν και αξιόλογες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και εκ μέρους του μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου, αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης Αιγιαλείας Στράτου Βαρδάκη.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και είχε διπλό χαρακτήρα. Αρχικά συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και εν συνεχεία το Δ.Σ. Σημειώνεται ότι στην Ε.Ε., εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας συμμετέχει ο κ. Βαρδάκης ενώ στο Δ.Σ. τόσο ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος (αντιπρόεδρος) και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά.

Ως γνωστόν, ο Σύνδεσμος δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου. Οι δράσεις του στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων των δήμων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δήμοι που μετέχουν είναι οι: δήμος Βέλου – Βόχας, δήμος Δελφών, δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, δήμος Δωρίδος, δήμος Θηβαίων, δήμος Κορινθίων, δήμος Λεβαδέων, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, δήμος Ναυπακτίας, δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δήμος Πατρέων, ο δήμος Σικυωνίων καθώς ο δήμος Αιγιαλείας.

Ανάλυση πλάνου για τη νέα θητεία

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης συζητήθηκαν 15 θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη. Ο πρόεδρος Σταμάτης Χαλβατζής ανέλυσε το πλάνο για τη νέα θητεία του Δ.Σ. μετά τις πρόσφατες εκλογές. Όπως έκανε γνωστό αργότερα στo protionline.gr, «ξεκινήσαμε με έναν συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών, γιατί – όπως γνωρίζετε- ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. έχει ρόλο συντονιστή για όλους τους δήμους. Σκοπεύουμε να δώσουμε μία αναπτυξιακή ώθηση μέσα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και με κριτήριο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής του Κορινθιακού, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς».

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση του server της ιστοσελίδας του Σ.Π.Ο.Α.Κ και η ενημέρωσή του, η σχεδίαση και δημιουργία διαφόρων τουριστικών διαφημιστικών θεματικών εντύπων και χαρτών με πληροφορίες που θα προβάλλει το τουριστικό προφίλ του Κορινθιακού Κόλπου και η συζήτηση και λήψη απόφασης επί πρότασης δράσεων στο Πρόγραμμα Leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής των Δήμων Ναυπακτίας και Μεσολογγίου και η εξειδίκευση πίστωσης.

Αναπτυξιακή «αδελφοποίηση» με την Κ. Ιταλία

Να σημειωθεί πώς απόφαση ελήφθη και επί της πρότασης για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην ιστορία» – η περιπέτεια της εγκατάστασης των κατοίκων του Κορινθιακού κόλπου από τις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ στην Κάτω Ιταλία – Σικελία – Κορσική και Νότια Γαλλία και εξειδίκευση πίστωσης. Για το έργο αυτό εγκρίθηκε το κονδύλι των 7.000 ευρώ, χρήματα που, όπως ανέφερε ο κ. Χαλβατζής, θα αντληθούν τόσο από τον προϋπολογισμό του 2020 όσο και από αυτόν του 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, ΄΄σκοπός μας είναι να γίνει ένα οδοιπορικό στις πόλεις του Κορινθιακού Κόλπου που έχουν διαχρονικά αναπτύξει αποικίες στην Νότια Ιταλία, αλλά και ένα ταξίδι στη Νότια Ιταλία, με σκοπό τη λήψη αντίστοιχων πληροφοριών, δημιουργώντας έτσι έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αυτών των δύο περιοχών.

Θα πραγματοποιήσουμε και συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας για την σχετική άδεια για την υλοποίηση του πρότζεκτ».

Κατάθεση προτάσεων από τον Στράτο Βαρδάκη

Τέλος, από το Δ.Σ. είχε ζητηθεί η κατάθεση προτάσεων από τα μέλη για την προβολή του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για το έτος 2020 και εξειδίκευση πίστωσης.
Στο θέμα αυτό «έτοιμος» εμφανίστηκε ο κ. Βαρδάκης που κατέθεσε σειρά προτάσεων, ωστόσο σε πρώτη φάση δεν έγιναν αποδεκτές ή θα μελετηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις και θα εξεταστούν αν είναι βιώσιμες ή υλοποιήσιμες. Αφορούσαν:

– Δημιουργία νέου λογότυπου, Δημιουργία μίας νέας εικαστικής τουριστικής ταυτότητας, Δημιουργία ιστοσελίδας, Δημιουργία διαφόρων θεματικών βίντεο, Συγγραφή & Μετάφραση κειμένων, Δημιουργία Ψηφιακής Εικονικής περιήγησης, Αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Digital Marketing, Συμμετοχή του ΣΠΟΑΚ σε διεθνούς φήμης τουριστικές εκθέσεις, Δημιουργία & Εκτύπωση τουριστικών θεματικών εντύπων


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr